29 / 03 / 2024

2017 emlak vergisi ödememe cezası!

2017 emlak vergisi ödememe cezası!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için belirlenen zamanlarda ödeniyor. Peki emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur? İşte 2017 emlak vergisi ödememe cezası...


Arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödenmesi gereken emlak vergisinin mükellefi taşınmaz malın sahipleri oluyor.  Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler bu vergiyi ödemek ile mükellef oluyor.


Vergi ödemesi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz bir başka şehirdeyse, ödeme tüm belediyelerden sağlanabiliyor. Ayrıca internet üzerinden de online emlak vergisi ödenebiliyor.


Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksitler Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksitler Kasım ayında veriliyor. 


Peki emlak vergisi zamanında ödenmezse ne olur? İşte 2017 emlak vergisi ödememe cezası...


2017 emlak vergisi ödememe cezası

Emlak Vergisi Kanunu'nun 32'inci maddesine göre beyanname verilmemesi halinde vergi aynı kanun hükümleri uyarınca idarece tarh ediliyor ve vergi ziyaı cezası kesiliyor.


Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme zammı uygulanacak.



Emlak vergisi ödenen bankalar 2017!

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com