26 / 04 / 2024

Çevre temizlik vergisi ne zaman son 2017?

 Çevre temizlik vergisi ne zaman son 2017?

Çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmetinden faydalanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödeniyor. Vergi, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki çevre temizlik vergisi ne zaman son 2017? diyorsanız işte yanıtı...


Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi gereğince ödeniyor. Bu vergi halk arasında çöp vergisi olarak da ifade ediliyor. 


Çevre temizlik vergisi, belediyelerin temizlik hizmetinden faydalanan mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödeniyor. Ancak bu vergi, arsa ve araziler için ödenmiyor.


Verginin mükellefi taşınmaz malların sahibi değil, kullanıcısı oluyor. Buna göre taşınmaz malda kiracı olması halinde bu vergiyi mal sahibi değil kiracılar ödüyor.


Çevre temizlik vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. İşyerleri için belediyeye ödenen bu vergi konutta su faturalarına yansıtılıyor. Faturanın ödenmesi ile vergi de ödenmiş oluyor.


Mesken ve işyerleri için ödenen vergiler arasında bulunan çevre temizlik vergisi için ilk taksit döneminin son günü yaklaşıyor. Vergi takvimine göre çevre temizlik vergisi için son 12 gün kaldı. 


Vergi için ikinci taksit ödemeleri 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Kullanılmayan işyerleri vergiden muaf tutuluyor. Muafiyetlik için boş bina sahiplerinin belediyeye bir dilekçe ile başvuruda bulunması gerekiyor.


Çevre temizlik vergisi için ödenecek bedeller taşınmazın türüne ve grubuna göre hesaplanıyor. 



Çevre temizlik vergisi tablosu 2017!

 



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com