28 / 03 / 2024

Havza ve Ladik ilçeleri için ortak turizm eylem planı hazırlanacak!

 Havza ve Ladik ilçeleri için ortak turizm eylem planı hazırlanacak!

SAMTAB Turizm Eylem Planı Toplantısı Ancere Otel'de yapıldı. Toplantıda Havza ve Ladik ilçeleri için ortak turizm eylem planı hazırlanması kararı alındı.


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın başkanlığında düzenlenen toplantıda Havza ve Ladik ilçeleri için ortak turizm eylem planı hazırlanması kararı alındı. SAMTAB Havza Turizm Eylem Planı Toplantısı yapıldı.

Ladik'in kayak, Havza'nın ise termal su ve tarih potansiyelinin birleştirileceği 2 yıllık eylem planında, her iki ilçenin önce yerli turistlere tanıtılması hedefleniyor. 

SAMTAB Turizm Eylem Planı Toplantısı Ancere Otel'de yapıldı. Toplantıya Samsun Valisi İbrahim Şahin ile Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, havza belediyesi üyeleri ile birlik üyeleri katıldı. 


Toplantının ev sahipliğini yapan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçesinin Atatürk'ün ilk kurtuluş meşalesini yaktığı ilçe olması sebebiyle turizm için tarihi bir öneme sahip olduğunu belirterek, Havza'nın turizm potansiyelleri hakkında bilgi verdi. Havza'nın turizm avantajları ve yapılması düşünülen alt yapı projeleri hakkında değerlendirme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, geçmişi bırakıp gelecek için artık somut adım atma zamanının geldiğini söyledi. 

Havza'daki turizm potansiyellerini harekete geçirmek için geldiklerini ifade eden Başkan Yılmaz, tarihi ilçenin 10 yıl öncesine göre daha temiz ve modern hale geldiğini kaydetti. Başkan Yılmaz, "Önemli termal ve turizm alt yapısına rağmen Havza ilçemizi, Ladik'in Hamamayağı kaplıcalarını ve Akdağ Kayak tesislerini de işin içine alarak bütüncül bir turizm eylem planı hazırlamanın daha doğru olacağını düşünüyorum" dedi. 


İki yıllık süreçte hayata geçirilecek eylem planına eski Havza konaklarından birinin restore edilmesini dahil edeceklerini açıklayan Başkan Yılmaz, "Bunlardan ilk etapta bir tanesinin restore edilip turizme kazandırılması önem arz ediyor. Hemen birini seçip projelendirerek restore edelim. Bu restorasyon, diğer konakların tamir tadilattan geçirilmesini teşvik edebilir. 2 sene içinde Havza'da turizmi canlandırma adına 3-5 tane eser ortaya koymak istiyorum. Bizden önceki yönetimlerin yaptığı konuşup hiç bir yapamamak durumuna düşmeyelim. Tren kaçıyor. Zaman su gibi akıp gidiyor. Onun için süratle harekete geçmemiz lazım. Bu eylem planına tarihi konak restorasyonu, termali, tarihi koyalım. İçinden seçip bunları hemen fiiliyata dökelim" diye konuştu. 

Samsun'da turizm potansiyellerini gün ışığına çıkarmak ve kent ekonomisine katkı verir hale getirmek için adeta çırpındıklarına değinen Başkan Yılmaz, "Kaynaklarımız kısıtlı ama israf etmeden, doğru kararlar vererek doğru işler yapmak istiyoruz. Şüphesiz ihtiyaçlar, mevcut kaynaklarımızdan fazla olacaktır. Bunları israf etmeden yatırıma dönüştürmenin yollarını arıyoruz. Bizler seçildiğimiz yerlerin hizmetkarıyız. Kendimizi böyle görüyoruz. Hepimiz bu anlayışla hareket ederse hizmet aşkımız, arzumuz daha da artacaktır. Bunun yanında belediyeleri adam kayırma, istihdam etme, maaş ödeyen kurumlar haline getirmekten vazgeçmeliyiz. Potansiyellerimizi şehrimize yatırımlar için harcamalıyız" şeklinde konuştu. 


Havza'ya yatırım yapacak turizmcileri ve işletmecileri bulmadan önce termal su varlığını ve kapasitesini ispat etmek gerektiğinin altını çizen Başkan Yılmaz, Ladik Akdağ'a başlattıkları gezi otobüsü seferlerini planlanması dahilinde Havza'ya koyabileceklerini de sözlerine ekledi.

Toplantının ardından Havza Belediye Başkanı Murat Ekiz, Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a tablo hediye etti. Vali Şahin ile Başkan Yılmaz daha sonra Atatürk Evi Müzesi'ni ve eski konakları gezerek incelemelerde bulundu. 


Kızılırmak Gazetesi