27 / 04 / 2024

Havza yönetim heyeti nedir kimlerden oluşur?

Havza yönetim heyeti nedir kimlerden oluşur?

Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya havza adı veriliyor. Peki havza yönetim heyeti nedir kimlerden oluşur? diyorsanız işte yanıtı...


Havza yönetim heyeti nedir kimlerden oluşur?

Havza; Nehir havzalarında suyun ayrım çizgisinden denize aktığı noktaya, kapalı havzalarda ise suyun toplandığı nihai noktaya göre suyun toplanma alanına deniyor.Peki havza yönetim heyeti nedir kimlerden oluşur? diyorsanız işte yanıtı...


Havza yönetim planlarının hazırlanması, uygulamaların izlenmesi ve değerlendirmesiyle alakalı çalışmaları havza ölçeğinde yürütmek maksadıyla her bir havza için ayrı ayrı oluşturulan ve teşkil esasları Tebliğ kapsamında belirlenen heyete havza yönetim heyeti deniyor.


Söz konusu heyet havza yönetim heyeti başkanı,havza yönetim heyeti üyeleri ve havza yönetim heyeti üyelerinden oluşuyor.


Havzanın tek bir ilden meydana gelmesi durumunda o ilin valisi, havzanın birden fazla ili kapsaması durumunda ise havzaya özgü esaslar dikkate alınarak tebliğdeki EK-1’de yer alan ilin valisi havza yönetim heyeti başkanı oluyor.


Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu üyelerinin bağlı bulunduğu kurum ve kuruluşların taşra teşkilatı, yerel yönetimler ve Havza Yönetim Heyeti Başkanı tarafından belirlenecek üniversite ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de havza yönetim üyelerini oluşturuyor. 


Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu üyesi kurumların merkez teşkilatlarındaki ilgili birimlerin en az genel müdür seviyesinde olmak üzere üst düzey yetkililerinden oluşan merkez kurulu ise havza yönetim kurulu oluyor.

Havza koruma eylem planları nedir?

Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com