16 / 04 / 2024

Alaeddin Babaoğlu: Doğu Roma Müzesi açılsa, turist sayısı 15 milyon artar!

Alaeddin Babaoğlu: Doğu Roma Müzesi açılsa, turist sayısı 15 milyon artar!

Alman ortaklı yatırım şirketi Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu "burada acilen Doğu Roma İmparatorluğu Müzesi yapılması gerek turist en az 15 milyon artar" dedi.


Turizm alanında büyük bir potansiyeli olan Türkiye'nin yılda 30 milyon civarmda turist çektiğini anlatan Babaoğlu, ancak Fransa ile karşılaştırıldığında bu rakamın halen büyüme potansiyeli bulunduğunu söyledi. Fransa'nın her yıl ortalama 65 milyon turiste ev sahipliği yaptığına dikkati çeken Babaoğlu, "Fransa'ya 65 milyon turist gidiyorsa, Türkiye'nin her yıl 75 milyondan fazla turisti ağırlaması gerek. Türkiye'nin bu konuda halen gidecek yolu var" şeklinde konuştu. 


Babaoğlu, turizm için yeni havalimanı, 3. köprü ve altyapı yatırımlarının önemli olduğunu, bunun yanı sıra  İstanbul  'daki müzelerin güçlendirilmesi gerektiğim kaydetti. İstanbul'a Paris'teki Louvre Müzesi veya British Museum gibi eş değer bir müzenin yapılmasının şart olduğunu ifade eden Babaoğlu, bunun için yeterli sanat eserinin olduğunun altını çizdi. 


İstanbul'un Doğu Roma'nm başkenti olduğunu hatırlatan Babaoğlu, burada acilen Doğu Roma İmparatorluğu Müzesi yapılması gerektiğini, böyle bir müze yapüması halinde İstanbul'a gelen turist sayısının en az 15 milyon artacağı öngörüsünde bulundu. 


Türkiye'deki otellerin yüzde 65'inin 5 yıldızlı olduğunu belirten Babaoğlu, dünyada en fazla 5 yıldızlı otelin Paris, Londra, Hong Kong, New York ve İstanbul'da bulunduğu kaydetti. 


Türkiye'de Antalya'nın otel yatırımı konusunda öne çıktığını, İzmir'in de potansiyel bulunduğunu vurgulayan Babaoğlu, İstanbul'un otel odası kapasitesinin 20 bin civarındayken, bu rakamın Londra'da 60 bine yaklaştığını ifade etti. Babaoğlu, dünyada içerisinde birçok markayı barındıran 6 otel grubu olduğunu, bunlardan Hilton Grubu'nun Türkiye'deki otel sayısının 50'nin üzerine çıktığını söyledi. 


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yaklaşık 3 yıl sonra Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere vizesiz seyahat edebileceğini de hatırlatan Babaoğlu, "Bu, Türkiye'nin tanıtımı adına önemli bir adım. Bu çalışmanın başlamasıyla birlikte Türkiye'ye gelecek turist sayısı da artacak" şeklinde konuştu. 


Türkiye Gazetesi