19 / 04 / 2024

Amplio MIPIM'de yatırımcıları davet etti!

Amplio MIPIM'de yatırımcıları davet etti!

MIPIM etkinliğinde konuşan Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, sürdürülebilirliğin temelinin yaratıcılığa dayandığını belirtti. Amplio MIPIM'de yatırımcıları Türkiye'de uzun soluklu projeler için davet etti.


Fransa’da gerçekleştirilen MIPIM etkinliğinde konuşan Amplio Emlak Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, sürdürülebilirliğin temelinin yaratıcılığa dayandığını belirtti. Ortaya çıkan yapıların ne kadar süre orada yer alacağının inşa öncesi yaratıcılığa bağlı olduğunu söyleyen Babaoğlu, sürdürülebilirliğin yaratıcılıkla gelişebileceğini vurguladı.


"Bir yapının sürdürülebilir olması için çevre, teknolojik gelişmeler, enerji kaynakları ve insanlar ile uzun dönem uyum sağlaması gerektiğini unutmamak gerekiyor. Bu da ancak yaratıcılık ve öngörü ile gerçekleşebilir. İlk olarak yatırımcılara büyük işler düşüyor" diyen Babaoğlu, tüketicilerin bu konuda en büyük belirleyici olduğuna değindi.


Sürdürülebilir yapıların oluşması için tüketicilerin de bilinçli davranması gerektiğini belirten Babaoğlu, gayrimenkulün doğru bir yatırım olarak değerlendirilebilmesi adına sürdürülebilirliğin en önemli kriter olduğunun altını çizdi. Babaoğlu, gayrimenkul değerlerinin sadece lokasyon ve metrekareye göre değil, özellikle sürdürülebilirlik ve çevreye katkı konularının göz önünde bulundurularak değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.


Uzun Vadeli Düşünen Yabancı Yatırımcılar Gelmeli…


Babaoğlu Türkiye’de yabancı bir yatırım firması olarak yer aldıklarını hatırlatarak, pazarı yabancı yatırımcı olarak değerlendirdi.  Babaoğlu Türkiye’yi yeni yatırımlar için doğru bir pazar olarak nitelendirirken, kısa vadeli değil uzun soluklu projeler düşünen yatırımcıları İstanbul’a davet etti. Babaoğlu, İstanbul’da yatırım yapmayı düşünen yabancı yatırımcılara kuşbakışı bakmanın önemini vurguladı. Böylelikle Amplio olarak neden Haliç bölgesini seçtiklerinin daha iyi anlaşılacağını belirtti. Babaoğlu bölgeye gelecek yatırımcıları birer rakip olarak değil, uzun vadede bölgenin daha da gelişmesi ve değerlenmesi için fırsat olduğunu da sözlerine ekledi.




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri