20 / 04 / 2024

Alaeddin Babaoğlu: İşini doğru yapan için bir balon yok!

 Alaeddin Babaoğlu: İşini doğru yapan için bir balon yok!

Alaeddin Babaoğlu, gayrimenkul sektöründe bir balon söz konusu olmadığını belirterek, "İşini doğru yapan için bir balon yok. 80 katlı binaları yan yana dizip oraya insanlar girecek diye beklersen tabii ki balon oluşur." dedi


Amplio Emlak Yatırım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, gayrimenkul sektöründe bir balon söz konusu olmadığını belirterek, "İşini doğru yapan için bir balon yok. 80 katlı binaları yan yana dizip oraya insanlar girecek diye beklersen tabii ki balon oluşur. Artık insanlar öyle kibrit kutusu gibi binalarda yaşamak istemiyor. Talebe göre arz sunmazsanız tabii ki yaptığınız projeler elinizde kalır" dedi. 

AA muhabirine Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki fırsatlarını değerlendiren Babaoğlu, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin motoru olduğunu belirterek, genç bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin gayrimenkul anlamında önünün çok açık olduğunu ve bu genç nüfusun da yeni konutlara gereksinim duyduğunu ifade etti. 

Babaoğlu, çarpık yapılaşmadan dolayı mevcut binaların yaklaşık yüzde 80'nin yıkılıp yeniden yapılması gerektiğini vurgulayarak, bunun ekonomik bir fırsat olduğunu aynı zamanda da yaşam alanlarının düzenlenmesi için bir fırsat yarattığmı kaydetti. 

Türk şirketlerinin bu dönüşümü sağlayacak alt yapıya sahip olduğuna dikkati çeken Babaoğlu, "Önemli olan vizyoner ve mastır planlar bazmda yapılaşmanın gerçekleşmesidir. Bu konuda yapacağımız çok iş ve potansiyel var. Bu zamana kadar kentsel dönüşümün konusunda yapılan düzenlemeler de oldukça verimli oldu" dedi. 

İstanbul'un cazibe noktalarına değinen Babaoğlu, bunların başında Haliç'in geldiğini, Haliç'in şehrin merkezinde bir vaha niteliği taşıdığını ve iki nehirden suyunu alan doğal bir liman olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: "Şu ana kadar bu vahayı görmezden gelmiş ve ihmal etmişiz. Her şeyden önemlisi Haliç'teki koku önlendi. Haliçte müzeler ve kültür merkezleri var ve bunların sayısı giderek artacak. Tünel açıldı ve TEM ile bağlantısı var. 5 büyük otel projesi daha gelecek." dedi


Babaoğlu, 3'üncü köprü, 3'üncü havaalanı ve Kanal İstanbul projelerinin İstanbul'un gayrimenkul anlamında yıldızını parlattığını belirterek "Ancak önemli olan İstanbul'un yanı sıra Anadolu'ya da gerekli yatırımı yapmalıyız ki İstanbul'a olan gereksiz göçü önleyelim. Bir de bu projelerin çevreye duyarlı olması gerekiyor" dedi. 

Mütekabiliyetin halk arasmda yeterince anlaşılamadığını belirten Babaoğlu, "Mütekabiliyet dediğimiz asılanda yabancı yatırımcının gelip ülkemizin taşma toprağma yatırım yapmasıdır. Gelip de borsa da spekülasyon yapmıyor. Şu ana kadar mütekabiliyetin tanıtımı açısmdan yeterince başarılı olamadık. 

Reklam konusunda bir sorun yaşıyoruz. Bu konuya ağırlık verilmesi lazım" ifadesini kullandı. 


Ankara Gündem




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri