26 / 04 / 2024

Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir?

Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir?

Son zamanlarda konut sigortasına talep oldukça arttı. Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Konut sigortası, konutunuzu ve ailenizi koruma altına alan bir sigorta türü. Peki konut sigortası yaptırırken hangi durumlar daha avantajlı? Konut sigortası yaptırırken nelere dikkat etmek gerekir? İşte merak edilen soruların yanıtları...


Hürriyet'te yer alan habere göre; uygun fiyatlı konut sigortası poliçesi seçeneklerini iyi bilmek gerekli. Konut sigortası fiyatları her konuta göre değişiyor. Poliçeler hazırlanırken eklenecek her teminat primlere de yansıyor. Evleri güvenceye almak için de uygun fiyatlara sigorta yaptırılabiliyor.


Sigorta yaptırırken bilinçli olunması durumunda bazı indirimler sigorta şirketlerinden de alınabiliyor.


ALARM İNDİRİMİ


Sigortalanacak olan evde  çalışır vaziyette olan alarm sisteminin olması halinde sigorta şirketinden prim indirimi isteyebilirsiniz. Alarm ile hırsızlığa karşı koruma alınmasından dolayı sigorta şirketlerinin bazıları indirim yapmaya yönelecektir.


HASARSIZLIK İNDİRİMİ


Konut sigortasında hasarsızlık indirimi de geçerli sebepler arasında yer alıyor. Geçmiş senelerde konuta ilişkin sigorta şirketine herhangi bir hasar belirtilmemiş ise yenilenen poliçelere hasarsızlık indirimi de sağlanıyor. Sigorta şirketlerinin belirlediği hasarsızlık indirimi ile beraber poliçenin primlerinde düşüş de olabiliyor.


Konut alırken faizsiz sistemle 300 bin TL cepte kalıyor!