28 / 03 / 2024

Türk gayrimenkul sektörü Azerbaycan'da projelerini tanıttı!

Türk gayrimenkul sektörü Azerbaycan'da projelerini tanıttı!

Emlak Konut GYO, dün açılan Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda Türkiye'deki projelerini tanıttı.


İstanbul'daki konut projelerine kardeş ülkenin yatırımcıları büyük ilgi gösterirken, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum yabancıya birçok avantaj sunulduğunu ifade ederek, "Bu yıl yabancıya satışta 10 milyar doları aşarız" dedi.


Emlak Konut GYO, dün açılan Azerbaycan Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda Türkiye'deki projelerini tanıttı. Bu yıl ikincisi düzenlenen, Türkiye, Almanya, İspanya ve Portekiz gibi 11 ülkeden 100'ün üzerinde projenin tanıtıldığı fuar, Azerbaycan Cumhuriyeti Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Kerem Hasanov'un katılımıyla açıldı.


En çok proje Türkiye'den

Yabancı proje sayısı olarak en çok Türkiye'nin olduğu fuarda, Emlak Konut GYO da Türkiye ve İstanbul'daki yatırım fırsatlarını katılımcılarla paylaşırken, İstanbul'da hayata geçirilen Maslak 1453, Büyükyalı ve Nidapark Kayaşehir projelerinin de tanıtımını gerçekleştirildi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Türkiye'deki marka projelerin Azerbaycan'daki alıcılarla buluşmasının önemli olduğunu ifade ederek, "Yakın coğrafyamıza ülkemizdeki yatırım fırsatlarını çok iyi anlatmalıyız. Bu yıl ikincisi düzenlenen bu fuarla kardeş ülke Azerbaycan'dan Kafkaslara ve Türk Cumhuriyetlere yaptığımız açılımı bir adım öteye taşıyoruz. Körfez ülkeleri yatırımlarını güvenli gördüğü ülkelere yönlendirmek istiyor. Bizi de kendilerine yakın görüyorlar. Bu nedenle yabancıya konut satışı 10 milyar doları geçer" dedi.


Türk gayrimenkul sektörü Azerbeycan


DOLARI SATIP KONUT ALIN

Fuarda öne çıkan bir diğer konu da yükselen dolar kuru oldu. Sektör temsilcileri kurdaki yükselişin spekülatif olduğuna dikkat çekerek, vatandaşa dolara yatırım yapmayın çağrısı yaptı. Kurum, "Doların ateşi düşecek. Fiyatlar geri gelecek. İçinden geçtiğimiz dönemde en doğru yatırım gayrimenkul" şeklinde konuştu. Benzer bir çağrı da Aziz Torun'dan geldi. Torun, "Türkiye ekonomisi güçlü. Yükseliş spekülatif. Biz işadamları olarak yatırımları artırıp ekonomiye destek veriyoruz. Vatandaş da ekonomiye güvenini dolar alarak değil dolarları satıp başta gayrimenkul olmak üzere Türk yatırım araçlarına yatırmalı. Birçok kriz görmüş biri olarak diyorum ki dolar 3 lira seviyelerine kısa sürede geri gelecek. Çünkü yükseliş spekülatif" diye konuştu. 


Sektör 2017'de hareketlenecek

Türkiye'de gayrimenkulün her dönem cazip yatırım aracı olarak görüldüğünü ve son dönemde gayrimenkulün cazibesinin daha da arttığını belirten Kurum, şunları kaydetti: "Geçtiğimiz günlerde noter huzurunda çekilişle satışa çıkarılan Gebze Emlak Konutları 3. Etap projesine gösterilen yoğun ilgi, gayrimenkulün son dönemdeki cazibesinin önemli bir göstergesi oldu. Toplamda 1.850 konutluk projeye kısa sürede 4.277 gibi çok ciddi sayıda başvuru aldık. Bu nedenle hızlı artan döviz kuru nedeniyle daha uygun hale gelen gayrimenkul fiyatlarının alım yönünde motivasyonu artıracağını öngörüyoruz. Bundan dolayı önümüzdeki yıl gayrimenkul sektöründe bir hareketlilik beklemekteyiz."


Azeri bakandan yatırım çağrısı

Azerbaycan Emlak Meseleleri Devlet Komitesi Bakanı Hasanov da, yaptığı açıklamada, fuarda Türk şirketlerinin yoğun şekilde yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türk yatırımcılara Azerbaycan'da yatırım yapmaları çağrısında bulunan Hasanov, "Azerbaycan'da yatırım yapılacak farklı alanlar mevcut" dedi. 


Akşam