23 / 04 / 2024

Emlak Konut ile THY'den 3. havalimanına yeni proje geliyor!

Emlak Konut ile THY'den 3. havalimanına yeni proje geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ile Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. (THY), Cumhurbaşkanı'nın müjdelediği proje için düğmeye bastı...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 3. havalimanına komşu 10 bin konutun yapılacağını müjdelemişti. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO)  ile  Türk Hava Yolları Havaalanı Gayrimenkul Yatırım ve İşletme A.Ş. (THY) proje için düğmeye bastı. 


Emlak Konut GYO, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) THY arsa satışı hakkında açıklama yaptı. 


Emlak Konut GYO sahip olduğu, İstanbul ili, Arnavutköy ilçesi, Dursunköy mahallesinde yer alan 3 milyon 639 bin 117 metrekare büyüklüğündeki arsanın yüzde 50 hissesini 312,5 milyon TL+KDV nakit bedelle THY'ye devretti. Emlak Konut, arsalar üzerinde THY ile birlikte, etaplar halinde projeler yapılacak.


Proje hem 3. havalimanı çalışanlarına satılacak hem de İstanbulluların konut ihtiyacını karşılayacak. Projelerden elde edilecek "net kazanç", yüzde 50'si Emlak Konut'a, yüzde 50'si THY'ye ait olmak üzere paylaşılacak. 

Emlak Konut ile THY

Sembolik imza atıldı

Bugün dev proje için THY Genel Müdürlük binasında THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ile Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum’un da katılımıyla imza töreni yapıldı. Projenin detaylarının açıklandığı toplantıda imza töreni şimdilik sembolik olarak gerçekleşti.


Fiyatlar minimum olacak

Detayları belli olan projede 10 bin bağımsız birimden meydana gelecek. Projede 2 oda 1 salondan 5 oda 1 salona kadar daire seçeneklerine yer verilecek. Konut fiyatları ve ödeme koşulları da makul olacak. 


Dev projenin temeli 29 Ekim'de atılacak. Etaplar halinde inşa edilecek projenin ilk etabı 16 ay içerisinde tamamlanacak. 


İstanbul Yeni Havalimanı'na 12 kilometre, Kuzey Marmara Otoyolu'na 11 kilometre uzaklıkta yer alan dev proje Kanal İstanbul, 3. havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün kesiştiği noktada konumlanıyor. 


Emsali düşük olan proje az katlı olarak tasarlanıyor. Zemin + 4 kat olarak planan proje yatay mimariye sahip olacak. Projede kent meydanı, bölge parkı, eğitim birimleri, dini tesis alanı ve apor alanları yer alacak. Ayrıca arazi içerisinde millet bahçesi de yer alacak.  


Projede öncelik THY çalışanlarının olacak. Şirketler projede önceliği THY çalışanlarının konutlarına verecek. İstanbul Yeni Havalimanı çalışanlarına da projeden belli bir kısım ayrılacak. Proje, en geç 4-5 yılda tamamlanacak.










Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri