19 / 04 / 2024

Türk gayrimenkul patronlarını, Cushman Wakefield bir araya getirdi!

Türk gayrimenkul patronlarını, Cushman Wakefield bir araya getirdi!

DÜNYANIN en büyük gayrimenkul yatırım danışmanlığı şirketlerinden olan Cushman &.Wakefield, Ortadoğulu yatırım uzmanları ile Türk gayrimenkul patronlarını bir araya getirdi. Türkiye'nin çektiği doğrudan yabancı yatırım oranı 140 milyar dolar. ..


DÜNYANIN en büyük gayrimenkul yatırım danışmanlığı şirketlerinden olan Cushman &.Wakefield, Ortadoğulu yatırım uzmanları ile Türk gayrimenkul patronlarını bir araya getirdi. Soyak, Tahincioglu Holding, Varyap, Ege Yapı, Emlak Konut, GAP İnşaat, Fer Yapı, Naseej, Akasya Yapı, Alarko Holding ve Extensa başta olmak üzere sektörün önde gelen gayrimenkul geliştiricileri, artık kronikleşen sorunlardan biri olan "Körfez bölgesinden yatırımcı nasıl çekilir" sorusunu masaya yatırdı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Cushman &_ Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur "2005'ten bu yana Türkiye'nin çektiği doğrudan yabancı yatırım oranı 140 milyar dolar. 


Bunun 30 milyar dolan gayrimenkul sektörüne yapılan yatırımdır. Bu 30 milyar doların da 15 milyar doları alışveriş merkezlerine yapılan yatırımlardır. Oran, müthiş bir gelişmedir ancak New York, Tokyo, Londra gibi dünya şehirlerinin doğrudan çektiği sermayeye bakıldığında alınacak daha çok yol olduğu ortadadır" diye konuştu. 


Star Gazetesi