29 / 03 / 2024

Ömer Faruk Çelik KentSell'i tanıttı!

Ömer Faruk Çelik KentSell'i tanıttı!

Gayrimenkul Geliştirme'yi kuran Ömer Faruk Çelik, sektörü yeni bir iş modeliyle tanıştırmaya hazırlanıyor. Sistem, markalı konut projelerinden alınacak fırsat dairelerin avantajlı ödeme modelleriyle satılmasına dayanıyor.



Kentsell gayrimenkul sektörünü yeni bir is modeliyle tanıştırmaya hazırlanıyor. Sistem, markalı konut projelerinden alınacak fırsat dairelerin avantajlı ödeme modelleriyle satılmasına dayanıyor.


 

GAYRİMENKUL sektörünün lokomotif şirketlerinden Sinpaş Holding'teki 25 yıllık tecrübesinin ardından 2014 yılı başında 'EYG Gayrimenkul Geliştirme'yi kuran Ömer Faruk Çelik, sektörü yeni bir iş modeliyle tanıştırmaya hazırlanıyor. 


Bitmiş ev satışına uzmanlık getirecek olan EYG Grup, yakın zamanda kuracağı Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım fonu üzerinden teslime hazır markalı konut projelerindeki 'fırsat daireleri' satın alacak ve oluşturulacak markalı konut havuzu, KentSell aracılığıyla alıcılara indirim ve avantajlı ödeme modelleriyle ulaştırılabilecek.


 

Sektöre katma değer sağlaması beklenen bu yeni iş modelinin ilk örneği olan Maslak Mashattan projesinde ise 80 daire, yüzde 30 indirim, 48 ay vade, yüzde 12 peşinat ve banka kredisiz ara ödeme imkanlarıyla satışa sunuluyor.

 

Yılda 1.500 daire Yılda 100 bin konut ihtiyacı olan İstanbul'da 120 bin konut üretildiğini ve böylece her yıl 20 bin konut gibi talebin üzerinde üretim yapıldığını söyleyen EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik "Türkiye konut satış verilerine bakınca, 2013 yılında 810 bin ruhsat alınmış, satılan konut sayısı 530 bin ve yüzde 34 fazla üretim var.


Proje lansmanı sırasında konutların yüzde 20-30'u satıyoruz. Projenin sonunda yüzde 10'u kalıyor. Sektör dinamikleri bitmiş evi satmayı bilmiyor. Biz bu iş modeliyle yılda 1.5002.000 daire alıp satacak bir sistem kurmayı planlıyoruz" diye konuştu. 


Star 



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler