16 / 04 / 2024

Manisa teleferik projesinde ilk adım atıldı!

Manisa teleferik projesinde ilk adım atıldı!

Manisalıların yıllardır hayalini kurduğu Teleferik Projesi ile ilgili tarihi adım atıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in girişimleriyle teleferik ihalesi gerçekleştirilerek, ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı.


Manisa’nın 40 yıllık hayalin gerçeğe dönüşmesi Manisalıları adeta sevince boğdu. Ulaşım sorunu nedeniyle Spil Dağı’na çıkamayan vatandaşlar, teleferiği dört gözle beklediklerini ifade etti. Manisalılar, teleferik hizmeti için destek veren hükümete ve bakanlıklar düzeyinde sıkı takipte bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür etti.


Manisalıların yıllardır hayalini kurduğu Teleferik Projesi ile ilgili tarihi adım atıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’in girişimleriyle teleferik ihalesi gerçekleştirilerek, ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapıldı. Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan ihale sonucunda Spil’e yaklaşık 7,5 kilometre uzunluğunda teleferik, 2 otel, ayrıca 40 bin metrekare alan üzerine de spor kompleksi yapılacağı belirtildi. Manisalı vatandaşlar, hükümete ve bakanlıklar düzeyinde sıkı takipte bulunan Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik’e teşekkür ettiler.

Teleferiğin Manisa’ya gelmesine çok sevindiklerini belirten Ayşe Selvi isimli vatandaş, “Bundan sonra sık sık Spil’e çıkabiliriz. Temiz dağ havası almaya ihtiyacımız var. Tam bize göre bir hizmet, başkanımıza çok teşekkür ederiz.“ dedi.


Manisa’da çocukluğundan beri teleferiğin konuşulduğunu ancak şimdiye kadar kimsenin bunu hayata geçiremediğini belirten Gönül Aydın isimli vatandaş ise, Çocukluğum Karaköy’de geçti, o zamandan beri söylenen bir şeydi ancak bugüne kadar yapılmadı. Olursa tabi ki çok iyi olur, çok seviniriz. Büyükşehirlerde var, Manisa’da da olması bizi çok memnun eder. Spil’e gidip gelmek zor oluyor, teleferiğin yapılması şart. Şehzadeler Belediyesi’nin hizmetlerinden de çok memnunuz.” diyerek duygularını ifade etti.


26 sene belediyede çalışan Yılmaz Tekelli isimli vatandaş ise, “Ertuğrul Dayıoğlu zamanından bu yana teleferik kurulması planlanıyordu. Şimdi nasip olduğu için çok memnun oldum. İnşallah milletimiz, halkımız rahat bir nefes alabilir. Böyle bir hizmeti Manisa’ya getirenlerden Allah razı olsun.” dedi.


Hüseyin Tezcan isimli vatandaş ise, “Spil’e pek gidemiyoruz. Ulaşım sorun oluyor. Teleferik çok daha önceden yapılması gereken bir hizmetti. Çok yerinde bir karar alınmış. Manisa’ya büyük faydası olacak. Turizm ve ekonomik açıdan katkılar sağlanacak. Başkanımızı da tanıyorum, çalışmalarını çok beğeniyorum. Kendisine teşekkür ediyorum.” derken, Sefer Öztürk de şunları söyledi:


“Manisa’nın çok fazla hizmete ihtiyacı var ama teleferiğe daha fazla. Bu hizmete teşebbüs edenleri tebrik etmek lazım. Şehzadeler Belediyesi çok çalışıyor, çalışkanlığını her yerde görebiliyoruz. Manisa’nın önemli bir ihtiyacına aracı olduğu için başkanımıza teşekkür ediyorum. Teleferik yapılırsa Manisa’ya gelen turist sayısı da artar. Biz de sık sık Spil’e çıkabiliriz. Hayırlı uğurlu olsun.”



Hürriyet