24 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik kim?

Ömer Faruk Çelik kim?

Ömer Faruk Çelik, 2014 Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Türkiye Geneli ilk 100 sıralamasında 29. sırada yer alıyor. Peki, Ömer Faruk Çelik kimdir? İşte Ömer Faruk Çelik'in özgeçmişi..


Ömer Faruk Çelik kim?

EYG Grup kurucusu ve İcra Kurulu Başkanı olan Ömer Faruk Çelik, 1961 yılında Alaca, Çorum’da doğdu. Ankara’da iş yaşamına atılan Çelik, 1976 yılından 1986 yılına kadar muhasebe alanında çalıştı. 


1988 yılında Sinpaş Yapı Endüstrisi’nde göreve başlayan Çelik, 2007’de Sinpaş GYO A.Ş.nin kurulmasıyla İcra Kurulu Başkanlığı’na atandı. 


2013 yılının sonuna kadar Sinpaş GYO A.Ş. İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Çelik, kendi şirketini kurma kararı alarak 2014 yılı başında EYG Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.’yi kurdu. Ömer Faruk Çelik, bu girişimle birlikte Kentsel Hizmetler, Dekor’S ve 3 Öğün şirketlerini de EYG GRUP çatısı altında topladı. 


Ömer Faruk Çelik, EYG Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.nin kurulumuyla sektörü hizmet kalitesi bakımından ileriye taşıyacak ilklerle de tanıştırdı. Şirket çatısı altında Türkiye’nin ilk gayrimenkul portföy yönetim şirketi olan EYG Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş’yi kurdu. Kentsel Hizmetler A.Ş içinden site yönetiminde yaklaşık 10 bin konuta hizmet veren “Kentsel Yönetim” ve markalı konut projelerindeki teslime hazır sıfır daireleri avantajlı fiyat ve ödeme planları ile satışa sunarak sektörü ‘bitmiş ev satışına uzmanlık getiren’ yeni bir iş modeli olan “Kent’Sell” markalarını geliştirdi. 


EYG Grup Başkanlığı’nın yanı sıra KONUTDER Başkanı olan Çelik, Kandilli Kulübü kurucuları arasında yer almaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

2014'ün en çok gayrimenkul vergisi ödeyenleri açıklandı!



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri