19 / 04 / 2024

Vadipark Seyrantepe Konut-Ofis 3 Projesi için ÇED raporu süreci başladı!

Vadipark Seyrantepe Konut-Ofis 3 Projesi için ÇED raporu süreci başladı!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Ömer Faruk Kavurmacı’nın şirketi Aydınlı Grup ile Artaş ortaklığı tarafından yapılması planlanan “234 adet konut 92 adet ofis” kapasiteli “Vadipark Seyrantepe Konut-Ofis 3 Projesi” için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Ömer Faruk Kavurmacı’nın şirketi Aydınlı Grup ile Artaş ortaklığı tarafından yapılması planlanan “234 adet konut 92 adet ofis” kapasiteli “Vadipark Seyrantepe Konut-Ofis 3 Projesi” askıya çıktı. Proje ÇED sürecinin tamamlanmasının ardından onaylanmak üzere İBB’ye gidecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın da damadı olan Aydınlı Şirketler Grubunun ortağı Ömer Faruk Kavurmacı FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanarak cezaevine konulmuştu.


TÜRK TELEKOM ARENA STADI YAKININDA, FATİH ORMANININ DİBİNDE

Sarıyer Ayazağa’da, 10627 Ada, 3 Parsel’de bulunan arazi, Fatih Ormanının hemen güneyinde, Türk Telekom Arena Stadı’nın yakınında yer alıyor. Proje tanıtım dosyasında toplam maliyeti 141 milyon 623 bin 460 TL olarak belirlenen projenin arsa alanı 23 bin metrekare. 7 bloğun inşa edileceği projenin toplam inşaat alanı ise 107 bin metrekare yani söz konusu alanın yaklaşık 5 katı. Turizm, Konut ve Ticaret fonksiyonlu olarak tanımlanan projede iş ve alışveriş merkezleri, otel, turizm tesis alanları, konut ve rezidanslar yer alabilecek. Yaklaşık 3 yılda tamamlanması planlanan projeye 1 Ocak 2017’de başlanması, iskana ise 30 Eylül 2018 tarihinde açılması öngörülüyor.


ORTAKLARDAN BİRİ TOPBAŞ’IN DAMADI KAVURMACI’NIN ŞİRKETİ AYDINLI

Proje dosyasında yer alan Ticari Sicil kayıtlarına göre, Aydınlı Grup ile Artaş ortaklığı tarafından yapılması planlanan projede, Aydınlı Grubun kurucuları arasında Topbaş’ın dünürü iş adamı Mustafa Şevki Kavurmacı ile damadı Ömer Faruk Kavurmacı yer alıyor. FETÖ soruşturması kapsamına dünür Mustafa Şevki Kavurmacı gözaltına alınmış, hastalığı sebebiyle serbest bırakılmıştı. Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ise 2 aydır tutuklu bulunuyor.


AYDINLI, VADİ İSTANBUL PROJESİNDEN ÇEKİLDİĞİNİ DUYURMUŞTU

Bu arada Ayazağa bölgesinde Vadi İstanbul’un da 3 etaptan oluşan projeleri yer alıyor. Aydınlı Grup, geçtiğimiz ay Artaş ve İnvest İnşaat firmalarının ortaklığıyla devam eden Vadistanbul projesinden çekildiğini duyurmuştu. Aydınlı Grup ‘gördüğü lüzum üzerine proje ortaklığından ayrılmıştır’ şeklinde açıklama yapmıştı.


Web: http://www.vadiparkseyrantepe.com/


Gazetem İstanbul