29 / 03 / 2024

Mithat Yenigün: Irak inşaat sektörü için çok önemli!

 Mithat Yenigün: Irak inşaat sektörü için çok önemli!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Irak'a yönelik finansman desteğinin sektöre olumlu yansımaları olacağını belirterek, Irak'ın Türk inşaat sektörü ve dış ticaret için her zaman önemli bir ülke olduğunu söyledi.


Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Irak'a yönelik finansman desteğinin sektöre olumlu yansımaları olacağını belirterek, "Bugünkü geçici ara dönemde Irak'a sağlanacak finansman desteği, hem ikili ilişkilerimizin gelişmesine olumlu katkı yapacak hem Irak'ta iş yapan üyelerimizin projelerinin devamını sağlayacak. Ama en önemlisi, iki ülke arasındaki ticaret sebebiyle yine ülkemize geri dönecektir" dedi. Yenigün, Irak'ın Türk inşaat sektörü ve dış ticaret için her zaman önemli bir ülke olduğunu söyledi. 


İNŞAAT SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ 


Ülkenin bugün gündemdeki yerini ve önemini koruduğunu ifade eden Yenigün, Irak'ın, yatırımların geri dönüş oranı ve süresi değerlendirildiğinde müteahhitlik sektörü açısından her zaman verimli olduğunu, 2013'te Irak'ta üstlenilen işin tutarının 2.5 milyar dolar seviyelerinde gerçekleştiğini kaydetti. Yenigün, bu yüzden Irak'a yönelik gerek Eximbank gerek kamu bankalarından sağlanacak ek kredi desteğinin, Türk firmaları ve ülke ekonomisi açısından geleceğe yatırım anlamı taşıyacağını belirtti. Yenigün, "İkili anlaşmalar yoluyla Türk müşavirlik firmalarınca hazırlanacak master planlarının Irak, Libya, Cezayir gibi ülkelere hibe edilebileceğini" dile getirdi. 


Sabah