29 / 04 / 2024

Türkiye müteahhitler birliği

Türk Rus ilişkileri mütehhitlere olumsuz yansıdı!

Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından iki ülke arasında başlatılan görüşmelerden hâlâ olumlu sonuç alınamaması Türk müteahhitler ile sebze ve meyve ihracatçılarını vurdu.

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde kayıp yıl!

Yurt dışı müteahhitlik hizmetlerinde büyük düşüş yaşandı. Geçen yıl 21.4 milyar dolarlık iş alan müteahitler, 2016'da 4.1 milyar dolarda kaldı. Rusya pazarı kapandı, Bahreyn ilk sıraya çıktı

''İnşaat Sektörü Analizi Ocak 2016” yayımlandı!

TMB, 2016 yılı ilk çeyrek analizini açıkladı. Raporda, ekonomi çevreleri ve sektör tarafından merakla beklenen analizde 2015'in dördüncü çeyreğindeki göstergeler ile 2016 yılına ilişkin veriler değerlendirildi.

Kasım 2015 İnşaat Sektörü Analizi açıklandı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) 3 aylık İnşaat Sektörü Analizi’ni yayımladı. Ekonomi çevreleri ve sektör tarafından merakla beklenen analizde 2015'in üçüncü çeyreğindeki göstergeler ile önümüzdeki döneme ilişkin veriler değerlendirildi.

Türkiye'yi dünya 2'ncisi yapan 42 müteahhit ödüllendirildi!

Engineering News Record (ENR) tarafından açıklanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesine girerek Türkiye’nin dünya ikinciliği konumunu tescilleyen müteahhitler Ankara’da ödüllendirildi.

Bakan Zeybekçi inşaat sektörüyle bir araya geldi!

Geçtiğimiz hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve 8 bakanın katıldığı zirveyle tüm istek ve sorunlarını dile getiren inşaat sektörü, dün de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile bir araya gelerek yine sektörün sorunlarını masaya yatırdılar.

Mithat Yenigün: Irak inşaat sektörü için çok önemli!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Irak'a yönelik finansman desteğinin sektöre olumlu yansımaları olacağını belirterek, Irak'ın Türk inşaat sektörü ve dış ticaret için her zaman önemli bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden Irak'a yardım çağrısı!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Irak'a yönelik finansman desteğinin sektöre olumlu yansımaları olacağını belirterek, "Bugünkü geçici ara dönemde Irak'a sağlanacak finansman desteği, ikili ilişkilerimizin gelişmesine olumlu katkı yapacak''dedi.

Konut fiyatlarının yükselmesi balon riskini artırıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin ‘İnşaat Sektörü Analiz Raporu’na göre, 2014’ün ilk üç aylık döneminde yapı ruhsatı verilen daire sayısındaki artış bir önceki yıla göre yüzde 71,5’lik bir orana yükselirken satışların yüzde 7,8 gerilemesi kaygı verici.

İnşaat sektörü düşüşte!

Ekonomideki yavaşlamaya paralel olarak yılın birinci çeyreğinde inşaat sektöründeki üretim artışı, hem bir önceki yılın aynı dönemine hem de 2011'in son çeyreğine kıyasla önemli ölçüde hız keserek yüzde 2,8 oldu