19 / 04 / 2024

Mithat Yenigün: Ev almak için doğru zaman!

 Mithat Yenigün: Ev almak için doğru zaman!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün konut alanlara yüzde 15 'lik devlet desteği hakkında konuştu. Yenigün " Ev almak için doğru zaman " dedi.


Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, ev alanlara sağlanacak devlet desteğiyle ilgili cnbc-e televizyonunda Son Baskı programında konuştu. Yenigün şunları söyledi:


"İvme kazandırması bakımından, hem konut alanlara, hem yapanlara imkan yaratacaktır. Sektör açısından uygulamaya geçmesi zaman alacaktır. İnsanlar tasarrufa yönelecek. İlk ev alana yapılması doğru. Birinci evi almaya teşvik etmek güzel bir politika.  Arz fazlasından çok talep azalması var. Yılda ekstra 600 bin konuta ihtiyacımız var. Seçim yılı dolayısıyla insanlar tedirgin oldular ve talep azalmasına neden oldu. Devlet desteği tek başına talebi yukarı çekmez. 2015'i henüz öngöremiyoruz. Bu desteğin yansıması biraz daha gecikmeli olacak. Uygulama seçimden önce başlar ama sektöre yansıması gecikebilir. Bir moral olarak iyi bir imkandır. Hem sektöre hem vatandaşa.  Orta sınıf diye tabir ettiğimiz segmente hitap edecektir bu destek. Üst düzeydeki konutlarda bu rakamlar çok fazla değer etmeyebilir. Fiyatlar enflasyon oranında artar. Eğer talep duraklaması artarsa sektör temsilcileri karından feragat ederek fiyatı düşürme ihtimali de olabilir. Ev almak için doğru zaman, hazır teşvik de çıkmışken doğru zaman diye düşünüyorum."


cnbce.com