29 / 04 / 2024

MIPIM Fuarı bugün açılıyor!

MIPIM Fuarı bugün açılıyor!

Gayrimenkul sektörünün uluslararası platformda kendini ve projelerini tanıttığı en önemli fuar olan Mipim bugün kapılarını açıyor. Türkiye fuara, Brezilya ve Rusya ile birlikte “Onur Ülke” olarak katılıyor


Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul ve ticaret fuarı olan Mipim (MIPIM) bu yıl da uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirlerini biraraya getiriyor. Türk ekonomisinin artan gücü ve Türk şirketlerinin büyüme hızının artışı nedeniyle Türkiye fuarda, Rusya ve Brezilya ile birlikte Onur Ülke olarak yer alıyor. Türkiye’den 20 standın yer aldığı fuara 450 kişi de münferit olarak katılıyor. İTO ve ATO da fuara heyetle katılım gösteriyor.

 

AÇILIŞ KOKTEYLİNİ NEF YAPACAK


Fuar bu sene de NEF‘in sponsor olduğu açılış kokteyli ile başlayacak ve Türkiye’nin fuar alanında bir çok yerde tanıtımları yapılacak. Türkiye bu yıl Mipim’e katılan binlerce yönetim kurulu başkanının ziyaret ettiği Investor Club’a da (VIP Lounge) sponsor oldu.


Fuarda Türkiye’den devlet adamları, gayrimenkul sektörünün önemli isimleri ve uzmanların konuşmalarıyla toplam 11 oturum düzenlenecek. “Uluslararası İstanbul Finans Merkezi ve Çevresi”, “2014 ve sonrasında Türkiye’yi Neler Bekliyor”, “Neden Türk Mimarlarla Çalışmalı” gibi başlıkların ele alınacağı oturumların yanı sıra Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı İlker Aycı da “Neden Türkiye’ye Yatırım Yapılmalı” başlıklı oturumuyla yabancı yatırımcılara seslenecek. Deloitte Türkiye de gayrimenkul sektörü raporunu ilk kez Mipim’de açıklayacak.


Gayrimenkul sektörünün projelerinin tüm dünyaya tanıtılması ve uluslararası arenada yer almak isteyen markaların önemli ortaklıklara imza atmasına olanak tanıması sebebiyle önemli bir platform olan Mipim dünyadaki trendleri takip edebilmek, dünya pazarındaki oyuncuların tanınması ve network sağlanması adına da büyük fırsat yaratıyor.

 

 

FUARA KİMLER KATILIYOR?


İstanbul Ticaret Odası

Ankara Ticaret Odası

TİM Seramik Tanıtım Grubu

Tema İstanbul

CNR Holding

Gaya Grup

NEF

Esas Gayrimenkul

Odak Grup

Bakyapı Grup

Amstar

Emlak Konut

Tabanlıoğlu Mimarlık

Era Mimarlık

Evrenol Architects( Mimarlar Workshop)

Karaoğlu Peyzaj- DS Mimarlık

Öncüoğlu+ ACP Mimarlık

Viatrans A.Ş.- Meydanbey Ortak Girişimi

IMS Proje Yönetimi ve Danışmanlık

Proplan Proje Yönetimi ve Danışmanlık

 

 

MIPIM İÇİN KİM NE DEDİ?


ALKAŞ YÖNETİM KURULU BAŞKANI/ JLL TÜRKİYE ÜLKE BAŞKANI AVİ ALKAŞ: Tek çatı altında gayrimenkul sektörünün tüm paydaşlarını buluşturan dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı Mipim bu yıl 25. yaşını kutluyor. Türkiye gelişen ekonomik gücü, dinamik gayrimenkul sektörü ve Türk şirketlerinin büyüme hızlarından ötürü, Mipim’de geçtiğimiz yılki başarılı temsilin ardından, bu yıl da Brezilya ve Rusya ile birlikte Onur Ülke seçildi. Bundan gurur duyuyoruz.


ATO BAŞKANI SALİH BEZCİ: Mipim’i çok önemsiyorum. Geçtiğimiz yıl onur konuğu olarak fuara davet edilmiştim, bu sene de heyetle fuara katılıyoruz. Uluslararası fuarların kentlerin tanıtımı ve markalaşması açısından cok önemli olduğunu düşünüyorum. Başka hiç bir reklam ve tanıtım çalışmasında aynı anda 20 bini aşkın insana ulaşmak mümkün olmaz. Bu nedenle özellikle şehirlerin fuarlara katılarak tanıtım yapmasının yararlı olduğuna inanıyorum.


İTO BAŞKANI İBRAHİM ÇAĞLAR: Küreselleşme olgusunu en hızlı yakalayan sektörlerden biri kuşkusuz gayrimenkul. İnsanın en temel ihtiyacından yola çıkan sektör bugün en değerli yatırım araçlarının başında geliyor. Dünyanın en büyük 250 müteahhiti arasında 55 Türk firması yer alıyorsa rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye, gayrimenkulde takipçi değil öncü bir ülkedir. Türk yatırımcısı fırsatların ve ortaklıkların karşısına çıktığı her yerde ve her zaman iş yapmaya hazırdır. Bu anlamda Türkiye’nin sektörün marka fuarı Mipim’de 2. Kez. Onur Ülke olarak yer almasını cok anlamlı buluyorum.


AYD BAŞKANI HULUSİ BELGÜ : Yatırımcıların yeni iş bağlantıları kurmalarında önemli bir yere sahip olan Mipim, uluslararası ticari gayrimenkul yatırımcıları, finansman ve fon yöneticilerinin biraraya geldiği, önemli bir platform. Bu platform sektörün yakın geleceğine yön verecek somut proje ve satın almaların hayata geçirilmesine olanak sağlıyor. Dünya ekonomisinin yükselen değerleri Brezilya, Rusya ve Türkiye’nin onur ülke olarak yer aldığı MIPIM 2014’de AYD olarak biz de katılıyoruz.

 


Taraf



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler