29 / 03 / 2024

Gaziosmanpaşa'nın dönüşüm planı MIPIM'de açıklandı!

Gaziosmanpaşa'nın dönüşüm planı MIPIM'de açıklandı!

Fransa’nın Cannes şehrinde kapılarını yirmi altıncı kez dünyaya açan en büyük gayrimenkul ve yatırım fuarı olan MIPIM’de İstanbul maketi yapılan basın toplantısı ile görücüye çıktı.


Cannes’te düzenlenen Uluslararası 26’ncı MIPIM Fuarı’na İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) hazırladığı 96 metrekarelik dev İstanbul maketi damga vurdu. Fuara çıkarma yapan Türk yatırımcılar, geliştirdikleri projeleri tanıtma imkanı buldu.


Fransa’nın Cannes şehrinde kapılarını yirmi altıncı kez dünyaya açan en büyük gayrimenkul ve yatırım fuarı olan MIPIM’de İstanbul maketi yapılan basın toplantısı ile görücüye çıktı. Toplantıya İstanbul Valisi Vasip Şahip, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerli ve yabancı yatırımcılar katıldı. Bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olarak tasarlanan maket, MIPIM’in bu yılki konsepti olan ‘dijital devrim’e de uygun olarak geliştirildi. Ses ve görüntü efektleriyle İstanbul’un 24 saatini yaşatacak olan maket, fuarın dışındaki 300 metrekarelik ‘İstanbul Çadırı’nda sergileniyor.



GAZİOSMANPAŞA’DA MASTER PLANLI DÖNÜŞÜM 

Fuarda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta’da ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütürken izledikleri yöntem hakkında bilgi verdi. Başkan Usta, ilçenin master planını hazırladıklarını ve kentsel dönüşümü bütüncül bir iş olarak ele aldıklarını dile getirdi. 



 “GÖĞSÜMÜZÜ KABARTAN BİR TEMSİL İLE BURADAYIZ

MIPIM Fuarı’nda İstanbul’u temsil etmenin çok önemli bir görev olduğunu söyleyen İstanbul Valisi Vasip Şahin, “Gerçekten göğsümüzü kabartan bir temsil ile buradayız. Ben İstanbul Ticaret Odasına, İstanbul Odalar Ve Borsalar Birliğine ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm dünyadaki yatırımcılar, finans sektörünün oyuncuları İstanbul’u daha bir dikkatli şekilde izleyip analiz ediyorlar. Bundan sonra bu ilgi daha da yoğunlaşmış bir şekilde karşımıza çıkacaktır” dedi.



TÜRK YATIRIMCILAR FUARA ÇIKARMA YAPTI

Dev İstanbul maketini Fransa’daki MIPIM fuarına getirerek bir ilke imza attıklarını belirten İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, “Bugün burada bütün gücümüzle varız. 360 binden fazla üyesi ile İstanbul Ticaret Odası burada. Sayın İstanbul valimiz ve Beyoğlu Belediye Başkanımız da bizimle beraber. Bu fuar, Türk inşaat sektörünün gövde gösterisi yapması gereken bir yer. Bu nedenle Türk inşaat ve gayrimenkul yatırımcıları bu fuara adeta çıkarma yaptı. Gücümüzün ve müteahhitlerimizin sesini küresel ölçekte duyurmak için çok kapsamlı yatırımlar yaptık’’ şeklinde konuştu.