29 / 03 / 2024

Balıkesir Gömeç Port'un imar çalışmaları devam ediyor!

Balıkesir Gömeç Port'un imar çalışmaları devam ediyor!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Gömeç Port’ isimli ‘Gömeç Sahil Projesi’ MIPIM 2016 Fuarı’nda görücüye çıktı.Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, imar ve alt yapı çalışmaları yapıldığını söyledi.rn


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Gömeç Port’ isimli ‘Gömeç Sahil Projesi’ MIPIM 2016 Fuarı’nda görücüye çıktı.


Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM 2016 Fuarı’nda görücüye çıkartılan, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Gömeç Port’ isimli ‘Gömeç Sahil Projesi’, ilçedeki inşaat ve emlak piyasasının tavan yapmasına neden olurken, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, imar ve alt yapı çalışmaları yapıldığını söyledi.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin dev projeleri arasında bulunan ve Gömeç ilçesinin geleceğini tayin edecek durumdaki ‘Gömeç Sahil Projesi’ bir süre önce Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM 2016 Fuarı’nda görücüye çıkartılmış ve büyük ilgi görmüştü. 


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan ve yetkililerin katıldığı fuar da en çok ilgiyi gören proje olan ‘Gömeç Sahil Projesi’nin Edremit Körfezi’nde de duyulması, yatırımcıları bölgeye çekmeye yetti. Yıllardır sahil şeridini hak ettiği düzeyde turizme açamayan ve parsellenmiş boş sahil arazileriyle yatırımcıları bir yandan heveslendiren, öte yandan da ilgi görmeyeceği düşüncesiyle karamsarlığa götürdüğü için bakir durumda kalan ‘Gömeç Sahil Projesi’, ilçe sakinlerinin yüzünü güldürdü.


Projenin duyulmasıyla birlikte, Gömeç sahilindeki arsa satışlarında patlama yaşanmaya başlarken, inşaat sektöründe de, yüzyılın hareketliliği görülüyor. Yıllardır bakir durumda olan sahil şeridinde, inşaat ve emlak sektöründe, şu haftalarda büyük bir hareketlilik yaşanırken, istihdamın da arttığı gözleniyor. ‘Gömeç Sahil Projesi’nin hayata geçirilmesi ile birlikte bölgedeki arazilerin ve konutların ciddi oranda değerleneceğini düşünen yatırımcılar, Gömeç Belediyesi’nin kapısını aşındırmaya başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’a teşekkür eden Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, proje ile ilgili açıklamada bulundu.


Başkan Arslan, “Gömeç ilçemiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’un önemli gayretleriyle gelişiyor ve güzelleşiyor. İlçemizin kaderini değiştirecek olan Gömeç Port projemiz bir süredir Fransa’da tanıtılıyor. Projemizin imar alt yapı çalışmaları yapılıyor hukuki anlamda şu anda Büyükşehir Belediyemiz tarafından. Bu projemiz de gerçekleştirildiğinde, ilçemiz patlamaya hazır hale gelecek. Şu anda dahil, ilçemizdeki emlak ve arsa değerleri çok yükselmiş durumdadır. Balıkesir, büyük şehir olduktan sonra ilçemiz büyük bir ivme kazandı. Değer kazandı. Basının vasıtasıyla daha tanınabilir hale geldik. Biz de bu doğrultuda elimizden geldiği kadar, hep birlikte Gömeç’te daha güzel günler göreceğiz diyoruz. 2017’de güzel projelerimiz var. Anadolu lisemizi bitirdik. Hastane projemiz 2017’de ihaleye çıkacak. Gömeç’imizi izlemeye devam edin. Büyük şehrimiz ile el ele, Edip başkanımız ile gönül gönüle Gömeçlimiz ile birlikte çok güzel günler göreceğiz” dedi.


Yeni Gazetem