28 / 03 / 2024

Konutta 0,98 faiz kampanyasıyla sektör canlanacak!

 Konutta 0,98 faiz kampanyasıyla sektör canlanacak!

Konutta 0,98 faiz kampanyasıyla sektör canlanacak. KONUTDER, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın konut kredisi faizlerini yüzde 0.98'e indirdiği dev kampanyaya ilgi çoğalıyor...


KONUTDER, Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın konut kredisi faizlerini yüzde 0.98'e indirdiği dev kampanyaya ilgi büyüyor. 13 ilde bulunan 61 bin konutun yer aldığı 94 projede geçerli olan kampanya iki ay sürecek. Kampanyaya İstanbul'da katılan konut sayısı ise 50 projede 45 bin konut.


 Konutta 0,98 faiz kampanyasıyla sektör canlanacak!


KONUTDER Başkanı Altan Elmas, üyelerine ait bitmiş veya inşaatı devam eden 15 bin konutun kampanya kapsamında satışa sunulduğunu ifade ederek, "Bütün bankaların katılmasıyla kampanyamız tüm Türkiye'ye kısa sürede yayılacak. Ocak ve şubat döneminde mevcut trende ilaveten 55-60 bin konut stokunun erimesini öngörüyoruz" dedi.


DİĞER BANKALARA ÇAĞRI


Ahaber'de yer alan habere göre, Altan Elmas, başlattıkları kampanya ile hem Türkiye ekonomisine hem de sektöre canlılık getirmeyi amaçladıklarını ifade etti.


Elmas, uzun süredir dile getirdikleri konut kredi faiz oranlarının psikolojik sınır olan yüzde 1'in altına çekilmesi yönündeki talebine Ziraat Bankası ile Vakıfbank'ın ardından diğer kamu ve özel sektör bankalarının da olumlu yanıt vermesini beklediklerini söyledi.


Altan Elmas, daha önce 300 bin liralık bir ev için yüzde 1.98 faiz oranıyla 165 bin TL konut kredisi alan bir kişinin, aylık 3 bin 610 TL taksit ödediğini söyledi. Altan Elmas, yeni kampanyayla birlikte müşterilerin 300 bin liralık bir konut için aynı miktarda kredi çekmeleri halinde, ayda sadece 2 bin 344 TL taksit ödeyeceğini belirtti. Tüketici ise böylelikle ayda 1.266 TL daha az ödemiş olacak..


YÜZDE 10 İNDİRİME EK 0.98 FAİZ


NEF, 4 ayrı projede başlattığı kampanyada, yüzde 10'luk indirime ek 120 ay vadede faiz oranını yüzde 0.98'e çekti. Nef Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Çelik, tüketicilerin ayda 2 bin 900 TL ödeyerek Nef projelerinden ev alabileceğini söyledi. Çelik, Nef Ortayaka'da lansman öncesi ilk 3 günde 152 adet konut satıldığı bilgisini vererek, "Yeni kampanya çerçevesinde bir evi aylık 2 bin 900 TL'den başlayan taksitlerle almak mümkün" dedi.







Önerilen Bağlantılar : NEF Foldhome, Satışa çıkacak projeler