25 / 04 / 2024

Konutta taksit sınırı kaldırıldı!

 Konutta taksit sınırı kaldırıldı!

Ticaret Bakanlığı, konut satışlarında taksit sınırını kaldırdı taşıt satışlarında ise 60 aya kadar taksit imkanı getirdi.


Ticaret Bakanlığı, konut satışlarında taksit sınırını kaldırırdı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; taşıt satışlarında ise 60 aya kadar taksit imkanı getirdi.


2016 'da kabul edilen Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik ile taksitli satışlara genel sınırlama getiren kanunda konut satışını kapsam devre dışı  otomobillere bedeline göre taksit sınırı getirildi.


Perakende işletmelerin taksitli mal ve hizmet satışlarında genel taksitlendirme süresi 12 ay, bazı mal ve hizmetler için ise farklı taksitlendirme süreleri uygulanıyor.


Halihazırda, söz konusu maddede konut ve taşıt satışları için ayrı bir taksitlendirme süresi belirlenmediğinden, bu satışlar genel taksitlendirme süresine tabi tutuluyordu


Diğer yandan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından kredili konut satışlarında herhangi bir vade sınırı uygulanmazken, kredili taşıt satışlarında ise aracın değerine göre farklı vade sınırları uygulanıyor.


Böylelikle Bakanlığın söz konusu düzenlemesi BDDK uygulamalarına da paralel hale getirildi.