28 / 03 / 2024

Konutta 0,98 faiz kampanyasına 4 bankadan destek!

 Konutta 0,98 faiz kampanyasına 4 bankadan destek!

KONUTDER ve Ziraat Bankası tarafından başlatılan konutta 0,98 faiz kampanyasına 4 bankadan destek geldi..


Vatandaşın konut sahibi olabilmesi için KONUTDER ve Ziraat Bankası tarafından yeni bir kampanya geldi. Dev kampanyaya Vakıfbank'tan da destek geldi. Dev işbirliğine Vakıfbank, Halkbank, Vakıf ve Ziraat Katılım'ın destek vereceği ifade edildi.


Konut stokları eriyecek


Bankalarla kredili çalışmakta olan konut üreticisi firmalardan ev alanlar için 0.98 faiz oranı uygulanacak. Bu kapsamda, banka ile çalışan firmalardan konut satın alacak tüketicilere aylık yüzde 0.98 faiz oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle 500 bin liraya kadar konut kredisi kullanma imkanı verilecek. 


Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre, kampanya kapsamında inşaat şirketlerinin elinde bulunan konut stoklarının eritilmesi hedefleniyor.


Aylık faiz yüzde 1.79


Katılan bankaların konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 1.79 olarak açıklandı. Banka ile çalışmakta olan konut üreticisi firmaların da elini taşın altına koyarak, faiz maliyetinin bir kısmını üstlenmeleriyle müşterilerine faiz oranı aylık yüzde 0.98 olarak yansıtılacak.


Tüm firmalar girebilir


Tüm inşaat firmalarından alımlarda geçerli olacak kampanya firmaların elinde bulunan bitmiş birinci el ve henüz tamamlanmamış inşaatı devam etmekte olan konut satışlarının finansmanına destek verilecek. Kullandırılan konut kredilerinin bir kısmı söz konusu firmaların kampanyaya dahil olan bankalara olan kredilerinin geri ödenmesinde kullanılacak.