19 / 04 / 2024

Konut yatırımında kazandıran ipuçları!

 Konut yatırımında kazandıran ipuçları!

Gayrimenkul sektöründe arz arttıkça fiyatlar da artıyor. Bu durum konut yatırımı yapacak vatandaşlara kazanç vadediyor. İşte konut yatırımında kazandıran ipuçları...



Türkiye’de nüfus her geçen gün artıyor ve ülke belirli oranda da göç alıyor. Buna göre ülkede yeni gayrimenkullere ihtiyaç duyuluyor. Yeni gayrimenkul ihtiyacının doğduğu Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak karlı ve iyi bir yatırım fikri olarak değerlendiriliyor. 


Arz arttıkça, fiyatta artıyor


Gayrimenkul arz-talep dengesine göre ilerliyor, Türkiye'de talep arttıkça konut fiyatları da aynı oranda artıyor. Bu durum konut yatırımı yapacak vatandaşlara da kazanç vadediyor. 


Pazarlık yapın


Gayrimenkul yatırımı yapacak olan kişilerin kazançlı çıkmaları için dikkat etmesi gereken noktalar bulunuyor. Alacağınız konutu en uygun fiyata bulmak  kar elde etmenin ilk adımdır. Buna göre, konut almaya karar verdikten sonra mutlaka pazarlık yapın. 


Evin konumu ve bina yaşına dikkat


Konut alırken dikkat etmeniz gereken bir diğer durum ise evin konumu ve bina yaşıdır. Hnüz yapılaşmamış bölgelerde konut yatırımı yaparak uzun vadede çok büyük kazançlar sağlayabilirsiniz. Merkezileşme eğiliminde olan bölgelere rağbet artıyor. 


En düşük Esenyurt, en yüksek Sarıyer


İstanbul'da en çok ev aranan ilçeler; Kadıköy, Beşiktaş, Beylikdüzü, Bahçelievler.

İstanbul'da en düşük ev fiyatları Esenyurt'ta, en yüksek ev fiyatları Sarıyer'de.