16 / 04 / 2024

Konut kampanyaları stokları eritiyor!

Konut kampanyaları stokları eritiyor!

Konutta başlatılan yüzde 20 indirim kampanyasıyla stoklar eriyor. Firma temsilcileri yüzde 20 indirim sonrasında telefonlarımız kilitlendi açıklaması yaptı.


Konut sektöründeki kampanyaya vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Firma temsilcileri yüzde 20 indirim sonrasında "Telefonlarımız kilitlendi. Günde 500 kişiye bilgi veriyoruz. Böyle giderse ay sonunda stoklar tükenir" diye konuştu.



İndirim yüzde 30 olacak


Konut kampanyaları stokları eritiyor!


Yenişafak'ta yer alan habere göre; Satış ofislerinin telefonları kitlendi. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Nisan ayında konut satışlarında gerileme var ama gerileme banka kredili satışta. TÜİK verilerine göre nisan ayında kredili konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35.6 oranında azalış göstererek 27 bin 912 oldu. Bankanın aracı olmadığı konutsatışları ise yüzde 5.7 oranında artarak 75 bin 175 oldu. Şimdi faizlerin düşmesi ve bizlerin yaptığı yüzde 20 indirim kampanyası ile pazar canlanacak. Yaklaşık yüzde 30'luk bir indirim olacak. Tablo tersine dönüyor. Sur Yapı olarak satış ofislerimize gelen talepten bunu çok net görüyoruz" şeklinde konuştu.



PEŞ PEŞE İNDİRİM HAMLESİ

Konutta yüzde 18 olan KDV yüzde 8'e indi. 


Binde 20 olan tapu harcı binde 15'e düşürüldü. 


1.25-135 bandında olan aylık konut kredi faizi yüzde 0.98'e çekildi. 


150 konut projesinde yüzde 20 indirime gidildi. Peşinat da yüzde 5'e düştü.

 

İşyeri tesliminde yüzde 18 olan KDV yüzde 8'e indi.