28 / 03 / 2024

İkinci 100 günlük eylem planı ile yatırımlar artacak!

 İkinci 100 günlük eylem planı ile yatırımlar artacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk 100 günlük eylem planının ardından hazırlıkları devam eden ikinci 100 günlük eylem planını bugün açıklıyor.Söz konusu kinci 100 günlük eylem planı ile yatırımlar hızlanacak...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk 100 günlük eylem planının ardından hazırlıkları devam eden ikinci 100 günlük eylem planını bugün açıklıyor. İlk eylem planından açıklanan 400 projeden yarıdan fazlası hayata geçerken, Kanal İstanbul ihalesi, bazı şehir hastanelerinin yapımı gibi düzenlemeler hayata henüz geçirilmedi. İkinci 100 günlük planda çevre ve şehircilik projelerine ağırlık verildiği belirtilirken, bazı KDV düzenlemelerinin de yer alacağı aktarıldı.


Milliyet gazetesinden Kıvanç El'in haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde açıkladığı 400 projeyi içeren ilk 100 günlük eylem planının ardından ikinci 100 günlük eylem planı bugün açıklanıyor.


Şehircilik ön planda


Bugün açıklanacak 100 günlük planı içinde ağırlıklı olarak yerel seçimlere dönük projelerin ve ekonomik hedeflerin yer alacağı belirtildi. Eylem planında Çevre ve Şehircilik başlığında şehirlere ve bölgelere yönelik özel projelere yer verilecek. Ekonomiyle ilgili bazı adımların da yer alacağı planda KDV’ye dair bazı düzenlemeler de yer alacak. İstanbul ve Ankara’daki proje ve çalışmalara öncelik verilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ekonomideki önceliklere dair de hazırlık yaptırdığı biliniyor. İinci 100 günlük planda da 400’ü aşkın hedefin de belirlenmesi bekleniyor.


Bilançoyu da açıklayacak


Erdoğan, ilk planda hedeflere ulaşılma oranı ile atılan adımlara daiir de bilgiler de verecek. 400 hedefin konulduğu ilk eylem planında Cumhurbaşkanlığı için 11 başlıkta hedef konurken bunlardan tamamına yakını hayata geçirildi. “Yeni teşkilat yapısının faaliyete geçmesi”, “Yeni ofis ve kurulların işler hale getirilmesi”, “OVP’nin ilan edilmesi”, “E-Devlet çalışmalarının başlatılması” gibi maddeler de hayata geçti. 


İlk 100 günlük planda, hedeflenen, “Kanal İstanbul ihale ilanına çıkılması”, “Emlak Bankası’nın faaliyete başlaması” gibi adımlar ilk 100 gün içerisinde atılamadı.