19 / 04 / 2024

Hakan Erilkun: Arsa tapulu gayrimenkuller, mortgage kredisiyle alıma uygun değil!

 Hakan Erilkun: Arsa tapulu gayrimenkuller, mortgage kredisiyle alıma uygun değil!

Köklü yerleşim merkezlerinde pek çok konutun arsa tapulu olması, kredili alım için engel teşkil etse de mülk sahibi olmayı uzun vadeli yatırım olarak düşünenler için cazibesini koruyor...



Köklü yerleşim merkezlerinde pek çok konutun arsa tapulu olması, kredili alım için engel teşkil etse de mülk sahibi olmayı uzun vadeli yatırım olarak düşünenler için cazibesini koruyor. 


Özellikle kent merkezlerinde lokasyon ve kullanım itibarıyla avantajları bulunan bu gayrimenkuller, kiraya vererek gelir elde etme ya da uygun fiyatlı ev sahibi olmak isteyenler için dikkate değer seçenekler sunuyor. 


Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, bu konudaki şunları söyledi: "Arsa tapulu gayrimenkuller, mortgage kredisiyle alıma uygun değil. Ancak gayrimenkulleri geleceğe yatırım olarak görmek gerekir. İstanbul'da Bahçelievler, Zeytinburnu gibi ilçelerde 80 bin ila 100 bin TL aralığında değişen bu tarz gayrimenkuller, yatırımcısına çok hızlı kiracı bulma imkânı sunuyor. Buradaki everin kirası ise minimum 600 TL'den başlıyor." 


Bankalara borçlanmadan mülk alıyorlar 


ERİLKUN, emlak alımını bankalara borçlanmadan yapmayı tercih eden yüzde 58 oranında çok önemli bir kitlenin bulunduğuna dikkat çekti. Erilkun, 'Bunun en canlı örneği Kağıthane, Okmeydanı ve Fikirtepe'de yaşanıyor. Arsa tapulu yer sahipleri yıllarca ikâmet ettikleri gayrimenkulleri bugün yeni yapılarla ikame ediyor' dedi. 


Seda Tabak/ Sabah Gazetesi