29 / 03 / 2024

Hakan Erilkun: Konutta yeni değerleri Avrasya Tüneli belirliyor!

Hakan Erilkun: Konutta yeni değerleri Avrasya Tüneli belirliyor!

İstanbul’un iki yakası arasındaki mesafeyi 15 dakikaya indirerek metropole bambaşka bir boyut kazandıran Avrasya Tüneli emlak hareketlerine de yön veriyor.


ALTIN EMLAK Genel Müdürü Hakan ERİLKUN Avrasya Tüneli’nin Avrupa Yakası’nda kentsel dönüşümün zayıf olduğu noktalarda ikinci el gayrimenkullere çok büyük bir değer kattığını, Anadolu Yakası’nda ise şehir merkezindeki ana güzergahlarda büyük bir değer artışını beraberinde getirdiğini ifade ederek şunları söyledi: İstanbul Avrupa Yakası’nda Çatladıkapı’dan başlayan tünel girişi bu güne kadar kentsel dönüşümün çok zayıf kaldığı Çatladıkapı, Kocamustafapaşa ve Aksaray’daki ikinci el binalara adeta yeniden hayat veriyor. Kocamustafapaşa’da 1 (bir) yıl önce 3.250 TL olan metrekare fiyatları tünelin devreye girmesi ile 4000 TL’ye çıktı. Aynı hattın devamı olan ve kentsel dönüşümle öne çıkan Zeytinburnu’nda metrekare fiyatları 4.400 TL’ye, Bakırköy’de metrekare fiyatları ise 0’luk bir artışla 10.000 TL seviyelerine geldi. 


Avrasya Tüneli’nin Anadolu Yakası’ndaki çıkış noktası olan Göztepe ile bu lokasyonun paralelinde bulunan ve A plus nitelikteki inşaat firmalarının gözbebeği olan Fikirtepe ise bir kez daha değerlendi. Öyle ki metrekare fiyatları şimdiden 6.500 TL’den başlar hale geldi. Anadolu Yakası’nda tünelin değerlediği diğer iki bölge ise Acıbadem ve Üsküdar olacak. Zira sadece tünelle değil birinci köprü ile de direkt bağlantı noktası olan bu iki bölgede metrekare satış fiyatları yeni binalarda 7.500 TL, ikinci el binalarda ise 6.300 TL oldu’ diye konuştu. Üsküdar’da ikinci el binalarda metrekare satış fiyatları son 1 (bir) yılda % 30 yükseldi ve 6.600 TL’ye çıktı ‘ diye konuşan Hakan ERİLKUN bu fiyatların her iki yakada Haziran 2017 dönemine kadar oranında ek artış göstereceğini belirtti.




Önerilen Bağlantılar : TOKİ Aksaray kura