26 / 04 / 2024

Emlak Bankası yeniden aktif hale geliyor!

 Emlak Bankası yeniden aktif hale geliyor!

Hükümet, Emlakbank hakkında sürpriz bir karar verdi. 16 yıl aradan sonra Emlakbank Emlakbank'ın tasfiye kararı tamamen kaldırılmış olacak ve yasal engeller ortadan kalkacak..


 

Emlak Bankası, 1988 yılından bu yana bankacılıktan ve inşaat işlerindeki başarısından daha çok yolsuzluk ve genel müdürleriyle gündeme gelmişti. Bankanın o tarihten bu yana 9 müdürü mahkemelik olan ve siyasilerin gözdesi haline gelen banka 2000'de özkaynaklarını tamamen yitirmişti.


Hükümet Emlak Bankası ile ilgili şok bir karar aldı. 16 yıl aradan sonra Emlakbank geri dönüyor. Emlakbank'ın tasfiye kararı tamamen kaldırılmış olacak ve yasal engeller ortadan kalkacak.  


Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmeyi bekleyen yeni af yasa tasarısı sonrası kuruluş için işlemler başlayacak. Emlak Bankası'nın başvurusu kabul görmesi halinde  1 yıl içinde faaliyet için gerekli tüm izinler verilecek.


BDDK açıklama yaparak , Emlakbank'ın yeniden bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme yetkisi için sermaye şartının yerine getirilmesini dile getirdi. 


Maliye Bakanı Ağbal "Tasfiye halindeki Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesi için çalışmaları tamamladık, BDDK'dan izin aldıktan sonra faaliyete geçmesini istiyoruz" dedi.



 

Milliyet