25 / 04 / 2024

İstanbul'daki sahra hastaneleri 24 Mayıs'ta açılacak!

 İstanbul'daki sahra hastaneleri 24 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs salgını kapsamında yapılması talimatını verdiği İstanbul'daki iki salgın hastanesinin inşaatları sürüyor. İşte İstanbul'da yapılan 1008 yataklı salgın hastanelerinin inşaatında son durum...


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Nisan tarihinde yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı'nda ve Sancaktepe'deki bin yataklı hastanelerin inşaatları hızla devam ediyor.

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüste salgın hastanesi olarak yapılan İstanbul'da bulunan iki hastanenin yapımı sürüyor.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Atatürk Havalimanı'nda ve Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'nde yapılan 1008 yataklı salgın hastanesinin yapımı hızlandı.


Yapımına 9 Nisan tarihinde başlanan ve ikisi de 1008 yataklı olacak iki hastanenin, 24 Mayıs'ta tamamlanması planlanıyor.


Biri Atatürk Havalimanı yerleşkesine, diğeri de Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'nde inşa edilen hastaneler salgın, deprem ve afet hastanesi olarak hizmet verecek. Her iki sağlık tesisinde de inşa çalışmaları toplam 8 bin kişi tarafından gerçekleşti ve 3 vardiya şeklinde çalışmalarda bulunuyor.


Her biri 184 bin metrekare alan üzerinde yapılan hastanelerin 70 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor. 1008'er tane yatak kapasitesi olan hastanelerde talep edildiğinde her oda yoğun bakıma dönüştürülebilecek şekilde tasarlandı.


Her iki hastanenin de tamamlandığı ameliyathaneleri, MR, triyaj odaları, laboratuvarları, anjiyo ile ekoları ve ultrasonlarıyla tam teşekküllü bir hastane altyapısına sahip olacak. 





Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı