18 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuru dönemi başladı!

 Altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuru dönemi başladı!

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için altına dayalı kira sertifikası geçtiğimiz sene Ekim ayında başladı. Uygulama Mart 2018'de yeniden başladı.


4 etapta başvuruların yapıldığı sistemde  altına dayalı kira sertifikasında 1. etap başvuruları 26-30 Mart tarihleri arasında, 2. etap başvuruları 2-6 Nisan tarihleri arasında kabul edildi.



Altına dayalı kira sertifikası 3. etap başvuru dönemi başladı!


Bugün altına dayalı kira sertifikası 3.etap başvuruları kabul edilmeye başlandı. 3. etap başvuruları 13 Nisan'a kadar yapılabilecek. 


Bu tarihler arasında kira sertifikası alan kimseler için valör tarihi 18 Nisan 2018, vade tarihi 15 Nisan 2018 ve fiziki altın talep etme dönemi 6-10 Nisan olarak açıklandı. 



Ödemeler nasıl yapılacak?


Bu sistemle yatırımcılar, 2 yıl vadeli bir senede yatırım yapıyor olmakla birlikte, bu senetler karşılığında 6 ayda bir kupon/kira geliri elde ederek altın yatırımlarına kazanç sağlayabiliyor.

 

 

Yatırımcılar elde edilen kazançları istenirse senedin vadesinden önce işlemiş geliri ile anaparalarını kısmen veya tamamen Türk Lirası karşılığı olarak alabilecek. Ancak vade tarihinden önce satılan Altın Tahvili / Altına Dayalı Kira Sertifikası için fiziki ödeme yapılamayacak.


Vade tarihinde (itfa tarihinde) halen yatırım hesaplarında Altın Tahvili/ Altına Dayalı Kira Sertifikası bulunan müşteriler, vadeden önce Bankaya duyurulacak tarihlerde anaparalarını fiziken (çeyrek altın ve/veya 1 kg külçe) isteyebilecekler. 



Altına dayalı kira sertifikası 3. etap şube listesi için tıklayın