26 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası başvurusu için bugün son gün!

 Altına dayalı kira sertifikası başvurusu için bugün son gün!

Altına dayalı kira sertifikası için başvuru dönemi 4 Ekim itibari ile başlamıştı. Başvurular bugün sona eriyor...



Altına dayalı kira sertifikası uygulamasında, 1. etap başvuru dönemi bugün sona eriyor.  Altına dayalı kira sertifikasında 2. etap başvuruları 09 - 13 Ekim 2017 tarihleri arasında, 3. etap başvuruları 16 - 20 Ekim 2017 tarihleri arasında ve 4. etap başvuruları 13 - 27 Ekim 2017 tarihleri arasında kabul edilecek.


Altına dayalı kira sertifikasında 1.Etap talep toplama işlemleri; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun ve Zonguldak illerinde gerçekleştirilecek. 


Fiziki altını bulunan bireysel yatırımcılara belirli bir getiri sağlayarak yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacıyla Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç ediliyor.


Altına Dayalı Kira Sertifikası alacak müşteriler, yastık altında duran altınlarını kayıp çalınma riski olmadan, devlet güvencesinde yatırıma dönüştürme imkanına sahip oluyor.


Talep toplama yöntemi ile yapılacak Altına Dayalı Kira Sertifikası ihraçları için müşteri talepleri Ziraat Bankası tarafından kabul ediliyor. 


Başvurusu kabul edilen altınlar; 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar.


Başvurusu kabul edilmeyen altınlar; Üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar.



Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com