Altına dayalı kira sertifikası 4. etap başvuruları başladı. Altına dayalı kira sertifikası, altını bulunan bireysel yatırımcılara belirli bir getiri sağlıyor.
Fiziki altını bulunan bireysel yatırımcılar, getiri sağlayarak yastık altındaki altınlarını ekonomiye kazandırılmları için Ziraat Bankası'na müracaat edebiliyor...
Altına dayalı kira sertifikası, yatırımcıların belirli bir getiri sağlayarak yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması amacı ile Hazine Müsteşarlığı tarafından ihraç ediliyor.
Sertifikayı alan yatırımcılar, 2 yıl vadeli bir senede yatırım yapıyor olmakla birlikte, bu senetler karşılığında 6 ayda bir kupon/kira geliri elde ederek altın yatırımlarına kazanç sağlayabiliyor.
Yatırımcılar altına dayalı kira sertifikası kazançlarını istemeleri durumunda senedin vadesinden önce işlemiş geliri ile anaparalarını kısmen veya tamamen Türk Lirası karşılığı olarak alabiliyor.
Ancak vade tarihinden önce satılan altına dayalı kira sertifikası için fiziki ödeme gerçekleştirilemiyor.
Başvuruların 4 etaptan alındığı altına dayalı kira sertifikasında 1. etap başvuruları 26-30 Mart'ta, 2. etap başvuruları 2-6 Nisan'da, 3. etap başvuruları ise 19-13 Nisan tarihlerinde alındı. Altına dayalı kira sertifikası'nda 4. ve son etap başvuruları bugün başladı.
Hurda niteliğince olan 22 ve 24 ayar altınların başvuruları kabul ediliyor. Sistemde başvurular Ziraat Bankası'na yapılıyor.
Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ve ayrıca Reşat Altınlar kabul edilmiyor.
Son gün 20 Nisan
Kira sertifikasında başvurular en son 20 Nisan'da kabul edilecek. Altına dayalı kira sertifikasına başvuranların ihraç tarihi 25 Nisan 2018 tarihi, vade tarihi ise 22 Nisan 2020 tarihi olarak belirlendi. Bu dönemde altına dayalı kira sertifikası alan vatandaşlar fiziki altınlarını 13 Nisan-17 Nisan 2020 tarihleri arasında talep edebilecek.
Vade tarihinde (itfa tarihinde) halen yatırım hesaplarında Altın Tahvili/ Altına Dayalı Kira Sertifikası bulunan müşteriler, vadeden önce Bankaya duyurulacak tarihlerde anaparalarını fiziken (çeyrek altın ve/veya 1 kg külçe) isteyebiliyor.
Fiziki altın talep etmeyen kimselerin anapara ödemeleri vadesiz altın mevduat hesaplarına gram olarak kaydediliyor.
Altına dayalı kira sertifikası, Ziraat Bankası'nın belirtilen şubelerine başvurularak alınabiliyor.
Altına dayalı kira sertifikası 4. etap şube listesi için tıklayın