23 / 04 / 2024

Altına dayalı kira sertifikası uygulama işlemleri!

 Altına dayalı kira sertifikası uygulama işlemleri!

Ekonomiye kazandırılması amacıyla geliştirilen altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası için başvuru dönemi dün başladı...


 

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası uygulaması için başvuru dönemi dün başladı. Başvurular 6 Ekim'e kadar yalnız Ziraat Bankası tarafından kabul edilecek.


Altına dayalı kira sertifikası başvurularında yalnız 22 ve 24 ayar Cumhuriyet ziynet ve sikke altınlar, darphane altınları, külçe altınlar ve 22 ayar bilezik, kolye gibi takılar kabul edilebilecek. Ancak üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan herhangi bir altın (takı) ile Reşat Altınlar ile bankaların altın mevduat hesaplarında kaydı bulunan altınlar için yapılan başvurular kabul edilmeyecek.


Altına dayalı kira sertifikası alan vatandaşlar getirecekleri altınlarını dönem sonunda aynı miktarda altın olarak alacak ve hiçbir değer kaybı yaşamayacaklar. Sertifika sayesinde bunun yanı sıra Hazine vatandaşlara yıllık yüzde 2.4 oranında getiri sağlayacak.


Altına dayalı kira sertifikası uygulaması

1.) Altınlarla Ziraat Bankasına başvurulması.

2.) Bankaya verilen altınların ekspertizinin yapılması.

3.) Değerleri tespit edilen altının karşılığında sertifika veya tahvil verilmesi

4.) Vade süresince vatandaşın altın cinsinden bir getiri kazanması. (Yatırımcısına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli yüzde 1.20, yıllık yüzde 2.40 oranında getiri)

5.) Tahvilin istenilen zamanda tekrar altına dönüştürülebilmesi.

6.) Ara dönemde de ek getiri sağlanması.



Altına dayalı kira sertifikası hangi illeri kapsıyor?

 


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com