24 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Zirvesi 6 şehirde düzenlenecek!

Kentsel Dönüşüm Zirvesi 6 şehirde düzenlenecek!

‘Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri’ zirveleri; sadece bir şehri değil, Türkiye genelinde tüm kentleri ve kentlere göre sorunların çözümlerini hedefleyen zirveler olarak bugüne kadar gerçekleşen diğer konferanslardan ayrıştırılacaktır...


Kentsel Dönüşüm Zirveleri; Son yılların en büyük devlet projesi olan kentsel dönüşümle birlikte hem sosyal hayata hem kurumsal hayata birçok yeni kavram da girmiş oldu. Riskli alan, riskli yapı , rezerv alanı , yerinde dönüşüm, bina güçlendirme ve daha pek çoğu kentsel dönüşüm projesiyle tanıdığımız kavramlar arasında yer alıyor.


İnşaat sektörü (gayrimenkul geliştiricileri, inşaat malzemeleri üretici ve satıcıları, arsa sahipleri & kat malikleri) ve finans sektörü yöneticilerinin katılacağı ve kamudan, özel sektörden ve üniversitelerden değerli konuşmacıların katılacağı zirvede;


• Kentsel dönüşüm süreci içerisinde yapılacaklar ve zorlukların nasıl aşılacağı

• Ülke ekonomisine getireceği katkılar

• Finansal ve ekonomik boyutları

• Arsa sahipleri ve kat maliklerine düşen görevler

• Parsel birleştirme ve emsal artışı

• Dönüşüm gerçekleşen şehirlerin adaptasyonu ve geçiş süreci gibi konular ele alınacaktır.


‘Şehrin Geleceği, Geleceğin Şehri’ zirveleri; sadece bir şehrimizi değil, Türkiye genelinde tüm kentleri ve kentlere göre sorunların çözümlerini hedefleyen zirveler olarak bugüne kadar gerçekleşen diğer konferanslardan ayrıştırılacaktır. Değişimler ve dönüşümler, her zaman zorlu ve hassastır. Bu süreçte hem basının hem de işleyişin içinde olacak firmaların bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması amaçlanmıştır.


Dönüşen şehirlerin amacı; ‘Geleceğin Şehri’ olmaksa, bunu planlamak da, ‘Şehrin Geleceği’ni hazırlamaktan geçer. Siz değerli katılımcılarımızın dönüşen her şehirde katkılarınız ve kattıklarınız olacaktır.


Şehirlerin Geleceği, Geleceğin Şehirleri Zirveleri;


İstanbul : 05.06.2014

Antalya : 28.08.2014

Kayseri : 06.11.2014

İzmir : 08.01.2015

Adana : 05.03.2015

Ankara : 07.05.2015



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura, Satışa çıkacak projeler