20 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Yasası sektörü olumlu etkiledi!

 Kentsel Dönüşüm Yasası sektörü olumlu etkiledi!

Kentsel Dönüşüm Yasası’nın içerdiği değişiklikler ve çerçevesi itibariyle hayata geçmesinin sektörü olumlu etkilediğini belirten Realty World Türkiye CEO'su Coşkun Erginer, kentsel dönüşümün iyi anlatılması gerektiğinin altını çizdi...



Ekonomik ömrünü tamamlamış riskli binaların depreme dayanıklı, sosyal donatılar ve yeşil alanlara sahip modern görünümlü estetik yapılara dönüşmesini belirli düzenlemeler çerçevesinde hızlandırmak için Kentsel Dönüşüm Kanunu çıkartılmıştır. 


Realty World Türkiye CEO'su Coşkun Erginer; “Kentsel Dönüşüm Yasası’nın içerdiği değişiklikler ve çerçevesi itibariyle hayata geçmesi sektörü olumlu etkiledi. Elbette bu yeni düzenlemeler özelinde mal sahipleri ve kullanıcıların daha yoğun bilgilendirilmesi oluşan tedirginlik havasını giderecektir. Bu yasa; güçsüz ve ömrünü tamamlamış konutlarda yaşayanların günümüz standartlarına uygun, sosyal yaşam alanları ile sağlam binalarda yaşaması için çıkartılıyor. Bu nedenle yasayı tüm yönleriyle eksiksiz olarak incelememiz gerekiyor. Kentsel dönüşümle birlikte eski dairenizin değeri en az 1,5 katı artacak. Realty World Türkiye olarak bizler de sektörün gelişimi için gerekli olduğunu düşündüğümüz bu konunun üstünde hassasiyetle duruyoruz. Bu konudaeğitimlerimizi yeni yasa özelinde şekillendirerek vatandaşların bu konuda bilgi sahibi olmasını ve sektörün doğru yönlendirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.