25 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm vatandaş ile birlikte yapılacak!

Kentsel dönüşüm vatandaş ile birlikte yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Kentsel dönüşüm devam edecek. Kentsel dönüşüm Türkiye’yi yenilemek demektir. Ama vatandaşa rağmen değil vatandaşla beraber vatandaşın isteği ile yapmayı düşünüyoruz." dedi...


Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Yozgat Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bakan Güllüce burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.


İllerde kentsel dönüşümün devam edeceğini dile getiren Bakan Güllüce, “Kentsel dönüşüm devam edecek. Kentsel dönüşüm Türkiye’yi yenilemek demektir. Ama vatandaşa rağmen değil vatandaşla beraber vatandaşın isteği ile yapmayı düşünüyoruz. Bizim Şehircilik İl Müdürlüklerimiz bu konuda çalışabilirler çalışırlar. Daha çok belediye odaklı çalışmayı düşünüyorum ben. Biz parti olarak zaten yerellikten yanayız. Yerel yönetimlerin güçlenmesinden yanayız. Belediye başkanımız çalışır eder. Eğer bir yerde kentsel dönüşüm yapılası gerekiyorsa vatandaşla oturur anlaşır. Bize müracaatını yapar bizde elimizden geleni yasal şartları yerine getiririz ve kentsel dönüşüm uygulanır. Bizim olmazsa olmaz şartımız vatandaşa rağmen değil vatandaşla beraber yapılmasıdır” dedi.