25 / 04 / 2024

Kentsel Dönüşüm Projesi için Okan Üniversitesi’ne 4 milyon lira ödendi mi?

 Kentsel Dönüşüm Projesi için Okan Üniversitesi’ne 4 milyon lira ödendi mi?

Güner Aklan’la birlikte ziyaretimize geldi.Kendisiyle hem projelerini konuştuk hem de mevcut belediyenin çalışmalarını ele aldık.Öncelikle şunu belirtmekte fayda var.


Önceki gün CHP Yıldırım Belediye Başkan adayı Ramazan Altunöz konuğumuzdu. İlçe Başkanı Güner Aklan’la birlikte ziyaretimize geldi.Kendisiyle hem projelerini konuştuk hem de mevcut belediyenin çalışmalarını ele aldık.Öncelikle şunu belirtmekte fayda var.Ramazan Altunöz Yıldırımlılarca tanınan bir isim.Çünkü bir dönem meclis üyeliği sonraki dönem de 5 yıl boyunca, belediye başkanlığı yaptı.Hatta hatırladığım kadarıyla, başkanlık makamının kapısını bile kaldırmıştı.   Bana göre kapı kaldırmak falan çok önemli değil, ama asıl önemli olan makamdan ayrıldıktan sonra nasıl anıldığınızdır.Yukarıda Allah var. Ben Sayın Altunöz döneminde, bir şaibe yaşandığını hatırlamıyorum.   Eski başkan, Yıldırım Belediyesi’nin miras yedi bir yönetim anlayışıyla yönetildiğine de dikkati çekiyor ve şunları ekliyor:“Ben borçsuz bir belediye bırakmıştım. Ama bu gün belediyenin yalnızca faiz borcu 1 milyon 155 milyar lirayı buluyor. Varın borcun miktarını siz hesaplayın” diyor.Devam ediyor:“Doğa Parkı benim dönemimde yapıldı. Bölgeye hayat verecekti. İnsanların nefes alacağı yer olacaktı. Ama ne yazık ki bu yönetim döneminde adeta katledildi. Mezbelelikten geçilmiyor. Şu anda tam bir terk edilmiş bölge görünümünde. 30 Mart’ta mührü almaya geliyorum. Mührü aldığımda orası doğunun parlayan yıldızı olacak”    Gördüğünüz gibi Altunöz, ‘Mührü alacağı’ konusunda kendinden oldukça emin.Kentsel dönüşüm için hazırlanan plandan tutun da millet mahallesinde kendisinin projesi olan, Engeliler Eğitim Merkezi’nin de amacından saptırıldığını vurgulayarak, “Kentsel Dönüşüm Projesi için Okan Üniversitesi’ne 4 milyon lira para ödendi. Ama projeler çöpe gitti. Çünkü uygulanamıyor. Dolayısıyla Yıldırımlının 4 milyonu çöpe gitmiş oldu. Ayrıca Millet Mahallesi Engelliler Merkezini de biz yüzme havuzlu olarak projelendirmiştik. Ancak Başkan Keskin yüzme havuzunu iptal ederek, oraya Huzur Sarayı yaptırdı. Ama o Huzur Sarayı vatandaşa hitap etmiyor. Millet Mahallesi’nin Huzur Sayarına değil, huzura ihtiyacı var” diyerek yine sert çıktı.


Bu projeler dengeleri değiştirir mi? Cazibe merkezinden söz ederken dedikleri, bana göre pek yenilir yutulur değildi: "Özgen Başkan dere yataklarına cazibe merkezi yapmış. Yıldırımlının parasını çarçur etmiştir. Başkan proje katilidir. Göreve geldiğimde Başkanı mahkemeye vereceğim." Eleştiriler böyle, daha da devam ediyordu. Ancak ben, biraz da projelerden söz edelim deyince başladı anlatmaya. Birçok projeden söz etti. Ama, benim dikkatimi üç proje çekti. Söylendiğine göre projelerin örneği Bursa'da hâlâ yok. Projelerden birisi Yılkart' Bankalarla işbirliği yapılarak hayata geçirilmesi planlanan Yılkart'la alışverişlerde indirim imkânı sağlanacak. Sıkı durun ikinciyi söylüyorum. Duyunca siz de eminim şaşıracaksınız. İkincisi Destek Kart, ki bu kart devreye girdiğinde Yıldırım Belediyesi bünyesindeki sevgi marketin sonu geliyor. Hem esnaf ve sanatkâr, Sevgi Markete yardım için zorlanmayacak, hem başkalarının attığını, bir başkası kullanmayacak. Altunöz'ün anlattığına göre, gerçek anlamda ihtiyaç sahibi belirlenecek. İhtiyaç sahibi ailelere, içinde 250-300 lira yüklenmiş Destek Kart dağıtılacak. 

Bu kart alkol ve sigara alımında kullanılmayacak. Ayrıca AVM'lerde de geçerli olmayacak. Tabii amaç yerli esnafın da bu projeden yararlanabilmesi... Yani hem esnaf kazanacak hem de vatandaş geçim derdini büyük ölçüde çözmüş olacak. Bir üçüncüsü de öğrencilere süt dağıtımı. Bu proje kapsamında da her öğrenciye haftada, 4 litre süt dağıtılacak. 'Peki, kaynak nerede?' diye sorduğumda da Altınöz, "Kimse merak etmesin belediyenin parası çarçur olmadığı takdirde bu projeleri karşılamak sorun olmayacak" diye ifade ediyor. En önemlisi Başkan, "Yıldırımda kimse aç yatmayacak" diyor. Fazla söze ne hacet... Evet, tüm bunların hayata geçebilmesi için tabii ki Altunöz'ün 'mührü alması' gerekiyor. E, bakalım vatandaş o mührü verecek mi? Bu projeler dengeleri değiştirecek mi? 

Onu da bekleyip göreceğiz. 


Kent Gazetesi / Orhan Çelik



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri