29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm Ordu'ya prestij sağlayacak!

Kentsel dönüşüm Ordu'ya prestij sağlayacak!

Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, Ordu'da yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinin şehre prestij sağlayacağını, dönüşümün getirilerinin de projenin tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkacağını söyledi. Ordu'da yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi nettik kazanmaya başladı.



Şehir Plancıları Odası Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, Ordu'da yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinin şehre prestij sağlayacağını, dönüşümün getirilerinin de projenin tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkacağını söyledi.  Ordu'da yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi nettik kazanmaya başladı. Proje ile dönüşüme uğrayacak alanların dönüşüm sonrası yeşil alan olması planlanıyor.  Ordu'da kentsel dönüşüm alanlarının dönüşüm sonrası yeşil alan olarak değerlendirilmesinin sevindirici olduğunu belirten Şehir Plancıları Ordu İl Temsilcisi Birol Yılmaz, kentsel dönüşüm projesinin sonuçlanmasıyla birlikte şehre kazanımlarının olacağını söyledi. Projenin tamamlanmasıyla şehrin daha iyi bir kimliğe sahip olacağını ifade eden Yılmaz, dönüşümün yapıldığı alanlara rant kazandırması gerektiğini belirtti. 


"YEŞİL ALAN OLMASI SEVİNDİRİCİ" 

Kentsel dönüşümün çok uzun bir süre olduğunu aktaran Birol Yılmaz, "Kentsel dönüşümü dört gözle bekliyoruz. Orduda kentsel dönüşüm alanlarının yeşil alan olması planlanıyor. Kentsel dönüşüm şuan için proje aşamasında. Süreç önemli bir süreç, kentsel dönüşüm alanlarının yapılacağı yerlerdeki mülk sahipleri ile görüşülecek bunların için yaptırımlar olacak bu yüzden kentsel dönüşümün Ordu'ya kazandıracakları projenin tamamlanmasıyla birlikte ortaya çıkacaktır. Kentsel dönüşüm projesinde dönüşüme uğrayacak alanların yeşil alan olması planlanıyor bu çok doğru bir yaklaşım. Kentsel dönüşümün destekçisiyiz, bu durumlara muhalif olamayız çünkü kentsel dönüşüme ihtiyacımız var" dedi. 


"DÖNÜŞÜMÜN KAZANIMLA OLMALI" 

Ordu'da yapılacak olan kentsel dönüşümün yapıldığı alanlara getirilerinin olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "İlk etapta kentsel dönüşümün uygulanacağı alanlar şehrin en gözde yerleri. Kamu alanlarının olduğu alanlar. Kentsel dönüşümün yalnızca bu alanlarla sınırlı kalmaması, konut olan yerlerde yapılması gerekiyor. O alanlarda da kentsel dönüşüm yapıldığında da şehir çürük yapılardan kurtulacaktır. Kentsel dönüşüm projeleri şehre yakışır projeler olması gerekiyor. Çünkü önemli paralar harcanarak inşa edilen projeler olduğu için kentte yapıldığı yerlere rant kazandırması gerekiyor. Yapıların kamuya gelir getirmesi gerekiyor. Umarım ki yapılan bu çalışmaların geri dönüşüme daha iyi olacaktır" diye konuştu.


Mir Kuzey