19 / 04 / 2024

Bursa'nın acil Kentsel Dönüşüm A.Ş.'yi kurması gerekiyor!

 Bursa'nın acil Kentsel Dönüşüm A.Ş.'yi kurması gerekiyor!

Rumelifed Genel Başkanı Yedikardeş, Bursa ' nın kentsel dönüşüme acil ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bursa' nın acil Kentsel Dönüşüm A.Ş.' yi kurması gerekiyor" dedi...



RUMELIFED Genel Başkanı Yedikardeş, Bursa'nın kentsel dönüşüme acil ihtiyacı olduğunu belirterek, "Bursa'nın acil Kentsel Dönüşüm A.Ş.'yi kurması gerekiyor" dedi. 


Tüm Rumeli Dernekleri Federasyonu (RUMELIFED) Genel başkanı Selim Yedikardeş, Bursa'nın daha yaşanabilir daha güvenli daha kaliteli olabilmesi için el birliği ile Kentsel Dönüşüm A.Ş. faaliyetlerinin bir an önce hızlandırılması gerektiğini söyledi. Yedikardeş, "Bursalı müteahhitlerimizin ve sanayicilerimiz bu dönüşüme biran önce öncülük etmesi gerekiyor. Allah korusun şuanda bazı mahallelerimize sokaklarımıza itfaiye ve ambulans girmekte zorlanıyor. Allah korusun bir felaketle karşı karşıya kalsak aylarca giremeyeceğimiz sokaklarımız olacak" dedi. 


"STK'LAR MÜDAHALE ETMELİ" 


Artık Bursa'daki Belediye başkanlarının ilk projelerinin kentsel dönüşüm olması gerektiğinin altını çizen Yedikardeş, "Bu zamana kadar yaşanan felaketlerdeki alınan sonuçlar, az bir sayı değil. Ama bunların çok daha üzerinde Bursa1 da vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. 


Biz bu konuda yetkili değiliz ama etkili olduğumuzu düşünüyorum. Belki meclisten yasa çıkartılması ve bunun desteklenmesi konusunda ileriye yönelik adımlar atılabilir. Mahalleler arasında yaşanan pürüzleri biran önce ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu bir süreç ve aleyhimize işliyor. Artık bunun hızlıca koordinasyonu sağlanmalıdır. Bir yerden yapmaya başlamalıyız" diye konuştu. 


"TÜRKİYE 25 YIL GERİLER" 


Türkiye'de örnek olan şehir yerleşkelerinin oluşturduğunu ifade eden Yedikardeş, Bursa'nın da bunun başarabileceğini söyledi. Yaşanan depremlerde ve doğal afetlerde Türkiye'nin sanayi şehri olan İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nin zarar gördüğünü belirten Yedikardeş, "Yaşanabilecek büyük bir afetin sonunda Türkiye sanayi ve ekonomi bakımından 25 yıl geriye gidebilir. Bunu tekrar toparlanması ve aya kaldırılması 5 yılı alır ve çok büyük yara almış oluruz. Allah inşallah böyle felaketi bize yaşatmaz. Bizim de biraz tedbir almamız gerekiyor. Yani atalarımızın dediği gibi önce tedbir sonra takdir" şeklinde konuştu. 


Bursa Hayat Gazetesi