Home&Office dergisinin düzenlediği 1'inci Çukurova Yapı Zirvesi'ne katılan Sampaş AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Türkiye'de örnek teşkil edecek bir proje olarak nitelenen Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'ni açıkladı. Karaya, 2 bin 833 bina, 6 bin 861 tane konut, 403 tane işyeri, 2 bin 268 bina taban kentsel dönüşüm alanında yer aldığım belirtti.
Sampaş AŞ.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, Adana'da 1078 dönüm alan üzerine yapılıp kentin en gözde semti olması planlanan 13 bin konut ve iş yerinin yer aldığı Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'ni tanıttı.
'HAK SAHİPLERİNE 3'ER SEÇENEK'
"Kişilerin hayatları ve beklentilerini doğru anlamazsanız kentsel dönüşümü doğru bir tabana otuıtamazsınız" diyen Karakaya, "Tüm alanın etüt değerleri tekrar yapıldı. Hak sahiplerinin haklanm emsal esasına göre anlattık. Her bir bağımsız bölümü bir değerlemeye tabi tutarak emsalleri ile mukayese ettik. En geç bir ay içerisinde dönüşüm bittiğinde kimin hangi dairede yaşayacağını da bitirmiş olacağız. Hak sahibine üç seçenek vereceğiz. İster burayı, ister diğerini tut diyeceğiz. Her şey bilimsel olarak yapıldı."
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK PROJESİ'
Belediye Evleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Türkiye'nin en büyük projesi olduğunun altını çizen Karakaya şöyle devam etti: "Biz birçok alanda kentsel dönüşüm yapıyoruz. Ama bunların içerisinde bizim en çok içimize sinen çalışma burası.
Bu projenin yakın zamanda inşaatları başlayacak ve birçok bakımdan Türkiye'ye örnek olacak. Adana bütünüyle böyle değerlendirilecek bunu da biliyorum. Bana göre Adana bu seviyede yaşayabilecek bir kent Böyle olursa aslında olması gereken yere gelmiş olur. Kendi geleceğimizi, kendi öykümüzü biz kuruyoruz biz yazıyoruz. Adana'yı daha iyi bir şehir yapmak olmalı çıtamız. Adana bir dünya şehri olmalı. Vancover'ı yapanlar 30 yıl önce bizden daha iyi olanaklarla başlamadı.
Dubai, 40 sene önce bir balıkçı kasabasıydı.
Biz birçok şehirden çok daha avantajlıyız.
İstanbul'dan baktığımda zaman zaman gereksiz tartışmalar gereksiz enerji kayıpları görüyorum.
Onun yerine mevcut ekiplerin hem ham olup, düşüncelerimizi iyi ya da kötü onlarla paylaşıp yerel demokrasi kültürü geliştirebilirsek bu şehir uçar gider."
Hürriyet Çukurova-Gap