29 / 03 / 2024

Adana Metrosu’nun ikinci etabında çalışmalar sürüyor!

Adana Metrosu’nun ikinci etabında çalışmalar sürüyor!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerel seçimler öncesi tartışma konusu olan Adana Metrosu’nun (Hafif Raylı Sistemi) ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını ifade etti.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü yaptığı açıklamada köprü projelerinde yer alan çift hatlı demiryollarıyla metronun tamamlanması konusunda zaten gereken kritik yatırımları yaptıklarını söyledi.


Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Adana  Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yerel seçimler öncesi tartışma konusu olan Adana Metrosu’nun (Hafif Raylı Sistemi) ikinci etap hattının tamamlanması için gereken köprü projelerini uygulamaya koyduklarını, Devlet Bahçeli Köprüsü’nde ve İlim Yolu Bulvarı’nda çift hatlı demiryolu bulunacağını söyledi. Başkan Hüseyin Sözlü konuyla ilgili olarak, “Metro hattının Çukurova Üniversitesi kampüsüne kadar devam etmesi konusunda kritik yatırımlarımızı zaten yapıyoruz. Bu kapsamda İlim Yolu Bulvarı üzerindeki köprümüzde çift hatlı demiryolu inşa ediyoruz. Ayrıca Devlet Bahçeli Köprüsü’nden geçecek demiryolunun 7.5 kilometrelik yeni bir hat ile Turgut Özal Bulvarı’ndan devam etmesi için planlamalarımız da hazır” şeklinde konuştu.


“METRONUN TAMAMLANMASI TÜM ADANALILARIN TALEBİ”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 2014 yılında görevi devraldığı selefi Aytaç Durak’ın “Metroyu tamamlayacak, devamını hemen yapabilecek biri varsa aday değilim” sözleriyle ilgili konuştu. 4,5 yıllık hizmet döneminde ulaşım projelerine öncelik verdiğini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, “Metronun tamamlanması sadece Aytaç Durak beyin değil, tüm Adanalıların talebidir. Biz bu konuda hayata geçirdiğimiz büyük projelerimizde metroyu dikkate alıyoruz. Metronun ikinci etap güzergahında yer alan 35 metrelik İlim Yolu Bulvarı’nda üzerindeki köprümüzde de çift hatlı demiryolu yer alacak. Adana’nın itibar abidesi olarak yükselen Devlet Bahçeli Köprüsü’nde 6 şeritli yol ile birlikte 8 metre genişliğinde çift hatlı demiryolu bulunacak. Devlet Bahçeli Köprüsü üzerindeki demiryolu, 7,5 kilometrelik yeni bir hat olarak üniversite ile Turgut Özal Bulvarı arasında devam edecek. Adana’nın geleceğine yön veren projelerimizde bütün bunları düşünüyoruz, planlıyoruz, hayata geçiriyoruz. Ancak, bu konuda Hükümet’in diğer şehirlerde olduğu gibi hakkaniyetli olması, üzerine düşeni yapması lazım. Türkiye’de devralınmayan tek metro, Adana metrosudur” dedi.


“AYTAÇ DURAK ZOR OLANI SEÇTİ, BENİ DESTEKLEDİ”

25 yıl Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Aytaç Durak’ın 2014 yerel seçimlerinde kendisini desteklediğini, bunun için müteşekkir olduğunu belirten Başkan Hüseyin Sözlü, “Aytaç Durak bey, zor olanı seçti, beni destekledi. Vefa duygusu olan bir insanım. Bugün hangi tercihte olursa olsun, benim için saygıdeğerdir. Kendisi aday olmak isterse veya birini desteklerse saygıyla karşılarım. Aytaç beyin fikirleri bizim için muhakkak önemlidir. Çağdaş demokrasilerde bu böyledir. Metronun tamamlanması talebi tüm Adanalıların talebidir. Bizim arzumuz da metroyu bitirmek, yeni hatlar açmaktır” diye konuştu.


“ÖNÜMÜZDE ÇELİK BARİYERLER VAR”

Adana’nın ulaşımını rahatlatmak için gelecek 100 yılın planlamasını yaptıklarını, imar planlarında gereken düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Hüseyin Sözlü, şu şekilde konuştu:


“İkizler Köprüsü ile Alparslan Türkeş Bulvarı’ndaki rahatlamayı halkımız takdir ediyor. Üç yeni köprü projemizi başlattık. Seyhan Nehri üzerinde 2 adet, Ceyhan Nehri üzerinde tarihi Misis Köprüsü’nün batısına bir köprü yapıyoruz. Girne Köprüsü’nün genişliğini iki katına çıkarıyoruz. Karnıyarık geçidinin üzerinin kapatılması, müze kavşağı ve orduevi bitişiğindeki genişletmeler bu bölgede büyük rahatlama getirdi. Şimdi Aliya İzzetbegoviç Bulvarı ile otoyol bağlantısını yapıyoruz. Yeni yapacağımız iyileştirmelerle şehir içi trafiğinde hemşehrilerimiz daha rahat ulaşım sağlayacaklar.  Hepsinin ihalesini tamamladık. Ancak parasal kaynak konusunda sıkıntılarımız var. Karşımıza çelik bariyerler, çelik engeller çıkıyor. Ama benim ittifakım halkım. Hemşehrilerimle gönül ittifakımız devam ediyor.”



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler