26 / 04 / 2024

Münir Karaloğlu: Uludağ 12 ay kullanılan bir mekan olacak!

 Münir Karaloğlu: Uludağ 12 ay kullanılan bir mekan olacak!

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, koordinasyon toplantısında Uludağ'ı 12 ay kullanılan bir mekan haline getirmenin zamanının geldiğini söyledi. Karaloğlu, "Büyükşehir Belediyemiz Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile protokolleri imzaladı...



Bursa Valisi Münir Karaloğlu, koordinasyon toplantısında Uludağ'ı 12 ay kullanılan bir mekan haline getirmenin zamanının geldiğini söyledi. Karaloğlu, "Büyükşehir Belediyemiz Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile protokolleri imzaladı. 2016'ya kadar inşallah hem kongre merkezimiz. hem de spor tesislerimiz yapılmış olacak." dedi. 


Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Uludağ'da yeni sezon öncesi Bursa Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında, 'Uludağ Koordinasyon Toplantısı' yapıldı. 


Uludağ Genç Yazıcı Otel'de düzenlenen toplantıya ilgili tüm kamu kurumu temsilcilerinin yanı sıra, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, otel yetkilileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör tarafından Uludağ ile ilgili yapılması gerekenlerin ve alman kararların sunulması ile başlayan toplantıda, sorunların çözümü için taraflar görüşerek çözüm önerileri alınarak kararlaştırıldı. 


ULUDAĞ, TÜRKİYE'NİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERİ

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, "Uludağ ülkemizin çok önemli bir değeridir. Her yıl sezon öncesi tüm tarafların bir araya gelerek sorunların tartışıldığı bir toplantı yaptık. Bence verimli bir toplantı oldu. Amacımız buraya gelen insanları rahat ettirmek. Güvenli bir şekilde tatilini yapıp buradan ayrılmasını sağlamak. Bunun içinde varolan trafik problemini, yol problemini, Çevre problemlerini konuşup çözmek. Çöpünün toplanması lazım, suyunun akması lazım, mekanik tesislerinin çalışması lazım. Bunların her biri ile ilgili farklı farklı sorunlar var." diye konuştu. Ana hedefin Uludağ'ı daha efektif kullanmak olduğunun altını çizen Vali Münir Karaloğlu, Uludağ'a tatil için gelen insanların buradan mutlu bir şekilde ayrılması için kamu kurumlan başta olmak üzere olarak, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşları ile işletmelerin üzerine düşeni yapması gerektiğini aktardı. 


2016'DAN SONRA KAMP MERKEZİ OLACAK

Münir Karaloğlu . Kurum müdürleri ile otel işletmecileri arasında yer yer tartışmaların da yaşandığı koordinasyon toplantısında artık Uludağ'ı yaz kış kullanma zamanının geldiğine dikkat çeken Vali Münir Karaloğlu, "Niye Uludağ'da yaz aylarında dünyanın dört bir yanında gelecek futbol takımları kamp yapmasın? Az önce örnek verildi; Kocaeli'ne bir tane otele gaz çıktı dendi. 0 bir tane otel sende 60 takıma yaz kampı yaptırıyor.  Biz 19 otel bir takıma kamp yaptıramıyorsak oturup biraz da kendimize; 'ya ne oluyoruz' dememiz lazım. Artık bunun zamanının geldiğini düşünüyorum. Yapılacak şeyler var. Şimdi diyeceksiniz ki futbol sahamız mı var. 2016'ya kadar inşallah hem kongre merkezimiz, hem de spor tesislerimiz yapılmış olacak." dedi. 


Yeni Şafak Gazetesi