28 / 03 / 2024

Mudanya sahillerinde dönüşüm başladı!

Mudanya sahillerinde dönüşüm başladı!

Mudanya Sahil Düzenleme Projesi’nin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından atıldı.


Bursa’nın gerçek anlamda turizm şehri olması için planlanan çalışmaların ilki olan Mudanya Sahil Düzenleme Projesi’nin temeli, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından atıldı.


Kısa zamanda bitirilecek projeyle Mudanya Mütareke binasından BUDO iskelesine kadar olan 1 kilometrelik bantta 32 bin metrekarelik alanın liman kentine yakışır şekilde baştan sona düzenleneceğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha sonra tüm sahil bantlarında uygulanacak birbirinden işlevsel projelerle Bursa’nın gerçek anlamda turizm kenti kimliğine bürüneceğini söyledi.


Mudanya Sahil Düzenleme Projesi’nin temeli için mütareke binası yanında tören düzenlendi. Halkın büyük ilgi gösterdiği törene Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Milletvekili İsmet Su, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da katıldı.


Sahil kenti: Bursa


Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yıllardır beklenen bir projeye startı verdikleri için mutlu olduklarını söyledi. 115 kilometrelik deniz, 170 kilometrelik de göl sahil bandına sahip olan Bursa’nın Ankara’daki stratejik planlarda sahil kenti olarak yer almadığını, Bütünşehir Yasası’ndan aldıkları güçle sahillerde dönüşüm başlatarak bu algıyı kırmak istediklerini belirten Başkan Altepe, “Nasıl Uludağ kış sporlarıyla stratejik planlara konduysa, Mudanya da sahilleriyle stratejik planlara girecek. Bursa’nın sahil kenti olduğu algısı oluşmaya başlayacak. Bu proje de bunun ilk adımı oluyor. Mütareke binasıyla BUDO iskelesi arasındaki kesimin dönüşümünü, yaklaşık 20 milyon TL’lik yatırımla başlatmış bulunuyoruz. Bursamız, sahil kenti Mudanyamız, insanımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Hedef: Birbirinden farklı özelliklere sahip liman kentleri


Başkan Altepe, tüm sahil bandında uygulanacak projelerle Bursa’nın dünya çapında plajlara, turizm imkanlarına kavuşacağını ifade etti. Başta Mudanya olmak üzere İznik ve Uluabat’ta yapılacak çalışmaların ses getireceğini, tüm sahillerin farklı özelliklerde birer liman kenti kimliğine bürüneceğini kaydeden Başkan Altepe, “Bugünkü çalışma da özellikle Mudanya halkının büyük beklentisiydi. Sadece Mudanya’yla yetinmeyeceğiz. Bursa hudutları dahilinde bulunan tüm sahil bandını yenileyerek, kumsalları düzenleyeceğiz. Marinalar, barınaklar oluşturarak, turistik gemilerin yanaşacağı iskeleler kuracağız. Turistik tesisleri ve su sporlarının canlandırılması da proje kapsamında gerçekleşecek. Tüm çalışmalar tamamlandığında, dünya çapında kaliteli bir turizm kenti olacağız” diye konuştu.


Sıfırdan düzenleme…


Başkan Altepe, Mudanya Sahil Düzenleme Projesi kapsamında Mütareke binasından BUDO iskelesine kadar olan 1 kilometrelik bantta 32 bin metrekarelik alanın düzenleneceğini kaydetti. Proje kapsamında inşaat alanına 20 ila 30 metre genişliğine sahip yürüyüş yolları, yeşil alanlar, bankalar, kafeler, büfeler, gölgelikler, WC, otopark ve değişik özelliklerde zemin kaplamaları uygulanacağını söyleyen Başkan Altepe, mütareke binasıyla jandarma iskelesi arasına yarım kilometre uzunluğuna sahip 4200 metrekarelik seyir terası yapılacağını ifade etti.


Bakan Müezzinoğlu, Başkan Altepe’yi tebrik etti


Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ise, sağlıklı birey için sağlıklı şehirler kuran Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Temeli atılan projeyle Mudanya’nın çok farklı vizyonlar yakalayacağını, sahil bandı ve turizm imkanlarıyla ilçenin geleceğini çok daha güçlü planlayacağını vurgulayan Bakan Müezzinoğlu, “Türkiye’nin Sağlık Bakanı olarak Bursa’nın bütün dinamiklerine proje üreten, yaptığı çalışmalarla Yeşil Bursa kimliğini, sahil kenti kimliğini tekrar oluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ile çalışma ekibini tebrik ediyorum. İnanıyorum ki bu proje, Mudanya’nın çehresini değiştirecek ve zenginliğine zenginlik katacak” şeklinde konuştu.


“Mudanya’nın zenginliğine zenginlik katacak”


Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, yapılacak projenin çağdaş Mudanya’yı daha da çağdaş haline getireceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nin Bütünşehir Yasası’ndan aldığı güçle göl ve deniz sahillerini yeniden planlayarak Bursa’yı gerçek anlamda turizm kenti kimliğine kavuşturmak için çalıştığını vurgulayan Karaloğlu, “Onlardan biri de Mudanya Sahil Düzenleme Projesi’dir. Projeyi başlatan Başkan Altepe ve ekibini kutluyorum” ifadelerini kullandı.


Açılış konuşmalarında söz alan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da, projenin Mudanya’nın değerini ikiye katlayacağını belirtti. Çalışmaların en kısa zamanda bitirilmesi dileğinde bulunan Türkyılmaz, sahil düzenleme projesinin Bursa ve Mudanya kent konseylerinde tartışılarak onaylanmasına imkan tanıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür etti.


Konuşmaların ardından projenin temeli, protokol üyeleri tarafından atıldı.



TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri