29 / 03 / 2024

Kentsel dönüşüm, bütünsel ve sürdürülebilirlik bazında ele alınmalı!

 Kentsel dönüşüm, bütünsel ve sürdürülebilirlik bazında ele alınmalı!

Soyak Holding CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, Gayrimenkul Zirvesi 2013'te 'Oyunun Yeni Kuralları ile Sürdürülebilirlik' başlıklı panele başkanlık yaptı. Kentsel dönüşüm, bütünsel ve sürdürülebilirlik bazında ele alınmalı...



Soyak Holding CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, Gayrimenkul Zirvesi 2013'te 'Oyunun Yeni Kuralları ile Sürdürülebilirlik' başlıklı panele başkanlık yaptı. Kentsel dönüşümle Türkiye'nin yeni çehresi, gayrimenkulde tüketicinin gücü, Tip İmar Yönetmeliği alt başlıklarını taşıyan panelde Soyak Holding CEO'su Dr. M. Emre Çamlıbel, kentsel dönüşümün bütünsel olarak ele alınması gerektiğini vurguladı. 


Sektörün her yıl merakla beklediği Gayrimenkul Zirvesi, 10 Aralık 2013 tarihinde Four Seasons The Bosphorus'da gerçekleştirildi. Bu yıl 13.'sü düzenlenen Gayrimenkul Zirvesinde Soyak CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel 'Oyunun Yeni Kuralları ile Sürdürülebilirlik' başlıklı panele başkanlık yaptı. 


Panele konuşmacı olarak Konutder Yönetim Kurulu Üyesi Altan Elmas, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Ahmet Ayyıldız, İş GYO Hukuk Müşavirliği İK ve Eğitim Grup Başkanı Avukat Pınar Ersin Kollu ile Cushman&Wakefield Yönetim Kurulu Başkanı, Emlak Konut GYO Yönetim Üyesi Haluk Sur katıldı. Kentsel dönüşüm ile Türkiye'nin yeni çehresi, gayrimenkulde tüketicinin gücü, yeni İmar Mevzuatı alt başlıklarını taşıyan panelde başkan, Dr. M. Emre Çamlıbel katılımcılara dörder soru sorup, üçer dakikada cevaplamalarını istemesiyle paneli daha dinamik bir hale getirdi. 


Panelde, son dönemde değişen Tüketiciyi Koruma Kanunu ve Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin yanı sıra, kentsel dönüşüm nasıl olmalı ve Gayrimenkul sektörünün değişen mevzuat ve ekonomik ortam çerçevesindeki yeni çehresi üzerinde duruldu. 

Soyak Holding CEO'su ve GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, "Kentsel dönüşüm bütünsel olarak düşünülmeli. Hem mevzuatta hem uygulamada kentsel dönüşümde bütünsel yaklaşım, master plan ve kentsel tasarım çalışmaları yapılması çok önemli" dedi. 


Bu konuyla ilgili olarak Konutder Yönetim Kurulu Üyesi Altan Elmas, kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı sorusunu "Faydalı ve devrimci diyebileceğimiz bir niyetle kanun hazırlanıyor. Aksayan yönlerini uygulamalar başlayınca göreceğiz" diye cevapladı. 


Yeni Ekonomi