23 / 04 / 2024

İzmir ve Yalova yolu bağlantı bulvarı hizmete girdi!

 İzmir ve Yalova yolu bağlantı bulvarı hizmete girdi!

Bursa'da 1980 yıldan beri yapılması planlanan İzmir ve Yalova yolu bağlantı bulvarı, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın en büyük sıkıntısının ulaşım olduğunu söyledi...



Bursa'da 1980 yıldan beri yapılması planlanan İzmir ve Yalova yolu bağlantı bulvarı, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. 


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ında katıldığı törende Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın en büyük sıkıntısının ulaşım olduğunu söyledi. İl merkezinin 2 milyon 100 bin nüfusa ulaştığını açıklayan Altepe, ulaşımın rahatlatılması için yeni bir adım daha attıklarını belirtti. 30 yıldır bu bağlantı yolunun konuşulduğunu söyleyen Altepe, "Bu konuda bize sürekli soru geliyordu. 


Planlara baktığımızda bu yolun sürekli açılması gerektiğini biliyoruz. 1980'li yıllarda bu yolun açılması düşünülmüş ama gerçeğe dönüşmedi. Dar sokaklar vardı. Büyükşehir belediye başkanı olduğumuz zaman kamulaştırmayı başlattık. Hep bu proje söylemde kalmıştı. Bize o kadar dua alınacak işler bırakmışlar ki, biz de bu duaları almaya devam edeceğiz" dedi. 


BULVARA SULTAN İSMİ 


İki sultandan birisinin isminin bulvara verileceğini dile getiren Altepe, yeni açılan bulvarın Bursa'yı baştan aşağıya sardığını kaydetti. Altepe, "Eski Gemlik yolu ve Samanlı yolu da bitti. 100 bina orada, 250 bina da burada kamulaştırıldı. Diğer etabı da seçimden önce hizmete açacağız. Bursa'da alternatif bir yol olarak inşallah şehrimize nefes aldıracağız. Bursa, bu dönemde altın dönemini yaşıyor. Sağlık yatırımları, hastaneler ve diğer yatırımlarla ticaretimiz her alanda gelişmeye devam ediyor" diye konuştu. Son 5 yılda Bursa'nın sahilinden Uludağ'ına kadar her alanda yatırımları hızlı bir şekilde yaptıklarını anlatan Altepe, "Stadyumumuz bu dönemde tamamlandı. Bilim merkezimiz, tarihi eserlerimiz bu dönemde yapıldı. Onlarca eser ayağa kalktı. 

Bursa'nın bu dönemde çehresi ve kabuğu değişti. Ulaşım, tüm metropolitan kentlerin en önemli sıkıntısı. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi'de önümüzdeki dönem en önemli görevin kentsel dönüşüm çalışmaları olduğunu belirterek, yeni bulvarın kentsel dönüşümün başlangıcı olduğunu ifade etti. 


Yeni Marmara Gazetesi  



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri