19 / 04 / 2024

İBB kentsel dönüşüm için 566 milyon lira ayrıldı!

 İBB kentsel dönüşüm için 566 milyon lira ayrıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yatırım ve hizmetlerin 2014 yılında da hız kesmeden devam edeceğini ifade ederek kentsel dönüşüm için KİPTAŞ ve TOKİ ile çalışmaları sürdürüyoruz dedi....


Kentsel Dönüşüm

Başkan Topbaş, kentsel dönüşüm projelerine İstanbul’un çok ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak kentteki değişim ve dönüşüme herkesin destek vermesi gerektiğini söyledi.  Başkan Topbaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çıkardığı yasayla ilçe belediyelerine yetkiler verdiğini hatırlatarak şöyle devam etti: “ Maalesef bazı belediyelerde “biz yapacağız ama büyükşehir izin vermiyor” diyenler var. Bu ülkesini seven insanları kabul etmiyorum. Bu belediyeyi kınıyorum. Kentin afet riskini yenilenmesi için fırsat olarak kullanabiliriz. Bu yetki zaten ilçe belediyelerinde biz sadece değerlendirme yapan yol gösteren oranındayız. 566 milyon lirayı buna ayırdık. Bu siyaset üstü olarak devam etmeli. Artık evinde oturan günlük yaşamını sürdüren insan korkmadan yaşamalı. KİPTAŞ bir taraftan TOKİ bir taraftan bu çalışmaları sürdürüyoruz.” 


Rakamlarla 2014 Bütçesi

Yatırım ve hizmetlerin 2014 yılında da hız kesmeden devam edeceğini ifade eden Başkan Topbaş 2014 bütçesine dair şu rakamları paylaştı: "2014 ı gider bütçesi 9,1 milyar lira. Gelir bütçesi 8,1 milyar lira. Bu tutarın 101 milyon lirası vergi gelirleri. 494 milyon lirası teşebbüs ve mülkiyet gelirleri. 140 milyon lirası sermaye gelirleri. 7 milyar 328 milyon lirası çizelgede gösterilen diğer gelirler kaleminden oluşmaktadır. "Yani yüzde 90’nı maliye bakanlığı ve iller bankası payları oluşturuyor. Gelir - gider bütçesi arasındaki denklik ise iç ve dış borçlanma yolu ile sağlanıyor.2014 ı bütçesi finansman tablosunda;  732 milyon lira iç borçlanma, 454 milyon lira iç borç geri ödemesi, 1 milyar 295 milyon lira dış borçlanma, 573 milyon lira dış borç geri ödemesi görülüyor. Bu tablodan anlaşılacağı üzere bütçemizde, kullanım ve ödeme farklarından oluşan 1 milyar tl borçlanma öngörüldü. Borçlanma yoluyla elde edilen kaynağın önemli bir bölümü raylı sistem ulaşımları için kullanılacaktır."


Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yeni yıl bütçesi oybirliğiyle kabul edildi.


Başkan Topbaş oylamadan sonra tekrar kürsüye çıkarak İBB Meclis üyelerine teşekkür etti.  


İBB



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri