28 / 03 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Beylikdüzü'ne planetaryum inşa edeceğiz!

 Ekrem İmamoğlu: Beylikdüzü'ne planetaryum inşa edeceğiz!

Özel Marmara Evleri Mas İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Altın Bilini Teknik Fuarı'na katılan Beylikdiizü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'ne planetaryum inşa etme hazırlığında olduklarını söyledi..


Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Altın Bilim Teknik Fuarı’na katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü’ne planetaryum inşa etme hazırlığında olduklarını söyledi.


Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu ve Ortaokulu’nun Altın Çocuk Bilim Kulübü öğrencileri, atölye çalışmalarında elde ettikleri ürünleri Altın Bilim Teknik Fuarı’nda ziyaretçilere sergiledi. Şirket isimlerinden logoya, kartvizitlerinden ürünlerin pazarlama faaliyetlerine kadar tüm hazırlıklarını tamamlayan 24 öğrenci, iki kişilik gruplar halinde ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.


Özel Marmara Evleri İhlas İlkokulu'nda gerçekleşen fuarın açılışına Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, İhlas Koleji Genel Müdürü Hami Koç, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan ve Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu Müdürü Sebahattin Kazaz katıldı. Törende yaptığı konuşmada Beylikdüzü’ne planetaryum inşa etme hazırlığında olduklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bilimin hissedildiği müzelerin ilimizin her noktasında bulunması gerekiyor” dedi. Beylikdüzü’nün konut bölgesi olmasının yanı sıra önemli bir sanayi alanı olduğuna dikkat çeken İmamoğlu, “Burada yetişen insan kaynağının karşılık bulacağı bir ortam var. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Hele de böyle bilim ve teknik unsurları olan çalışmalarda fikirler üreten öğrencilerimiz bizim için büyük değere sahip” şeklinde konuştu.


İstanbul Gazetesi