28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin’de camii açılışına katıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mardin’de camii açılışına katıldı!

Mardin Hacı Osman Altunkaya Camisi’nin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin külliyesiyle birlikte bölgede bir örnek teşkil edeceğini belirterek, esere katkılarından dolayı Altunkaya ailesini tebrik etti.


Açılışı yapılan caminin, 3 bin kişilik bir cami olduğunu öğrenince mutlu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gerçi dünya her yeriyle bizim için mescittir, burada en ufak bir şüphemiz yok. Fakat şunu unutmayın: Birliğimizi, beraberliğimizi zedeletme fırsatı vermeyelim. Birbirimizi Allah için sevelim. Ve birbirimizi Allah için sevdiğimizde bu topluluğun içine ayrılık tohumu atılmaz, bu çok önemli. Onun için tabii ben hocamızın yanında bu konulara girmek istemiyorum, ama şunu özellikle ifade etmek isterim, Rabbim şöyle buyuruyor: ‘Biz sizi kabileler halinde yarattık. Hiçbir kavmin hiçbir kavme üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece Allah’a yakınlıkla, takva ile ilgilidir.’ Bunu unutmayacağız. Böylece hiçbir zaman birliğimiz, beraberliğimiz de bozulmaz” dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altunkaya ailesine caminin minarelerinin külahlarının Sultanahmet, Süleymaniye gibi kurşun kaplamayla yapılması ricasını ilettiğini de aktardı.


TOKİ Haber



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016